Iskompleksiranost?

Prema srpskim kladionicama, kvalifikacije otvaraju Finska i "Kosovo je Srbija"

Sport / Flash | 05. 09. 2016. u 08:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Kosova u ponedjeljak će u Finskoj imati svoj službeni debi u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Sve do danas, na sam dan utakmice, kosovski izbornik Albert Bunjaki ne zna na koje igrače može računati niti koliko ih točno ima na raspolaganju.

Čak šestorica reprezentativaca Kosova do posljednjeg trenutka čekaju potvrdu FIFA-e da mogu nastupiti u 1. kolu kvalifikacija za SP.

Kosovo je tek u svibnju postalo novim članom svjetske nogometne federacije, a niz igrača porijeklom s Kosova, koji su nastupali za selekcije drugih država, požurilo je staviti se na raspolaganje novom savezu. No, papirologija za sve nije riješena na vrijeme.

Na tom su popisu Amir Rrahmani, Alban Meha, Herolind Shala, Milot Rashica, Samir Ujkani (svi nastupali za Albaniju) i Valon Berisha (nastupao za Norvešku).

FIFA je ranije dopustila Albertu Bunjakuu, koji je sa Švicarskom igrao na SP-u 2010., da nastupa za Kosovo. Jedan od najpoznatijih kosovskih nogometaša Arsenalov Granit Xhaka ipak je odlučio nastaviti igrati za Švicarsku.

Premda je Kosovo priznato i od strane Fife i Uefe, Srbija odbija prihvatiti činjenicu da ta nekad autonomna pokrajina u sklopu SFRJ-a ima samostalnost.

Za Srbe će Kosovo valjda uvijek biti dio Srbije, a da je to tako pokazuje i službena ponuda jedne kladionice u sjevernom, srpskom dijelu Kosovske Mitrovice.

Naime, odmah ispod ponude za utakmicu Hrvatske i Turske stoji tip prema kojem igraju reprezentacije Finske i reprezentacije koja se po njima zove ''Kosovo je Srbija.''

Podsjećamo, Kosovo se nalazi u grupi u kojoj igraju još Hrvatska, Finska, Island, Turska i Ukrajina.

Kopirati
Drag cursor here to close