Sarajevo čeka Zrinjski

Prvak želi drugi vezani trijumf na Koševu

Sport / Flash | 31. 07. 2016. u 07:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada pobjednički otvori sezonu, branitelj naslova obično se vrlo brzo vrati u pobjedničko stanje uma koje je odvelo do slavlja sezonu prije. No, daleko od toga da je pobjeda u prvih 90 minuta sezone nešto zbog čega se spušta gard – posebno uoči gostovanja rivalu.

Dobro to znaju u taboru Zrinjskog, gdje su u najavama večerašnjeg gostovanja Sarajevu istovremeno sigurni i oprezni.

“Odmah poslije Radnika idemo Sarajevu, koje je doživjelo određene promjene u kadru. Spremamo se za utakmicu kao i za Radnik i Legiju, pokušat ćemo donijeti bodove u Mostar”, rekao je Vinko Marinović.

Primijetili ste riječ “pokušati”? Naravno. Plemići ne mogu obećati pobjedu, Marinović je zadržao onaj oprez koji ga je prošle sezone držao sve do trenutka kada je titula i teoretski zapakirana.

U kadru neće imati kartoniranog stopera Matiju Kataneca, a ispostavilo se da ozljeda Olivera Petraka protiv Radnika nije bila teže prirode. U kadar se nakon odrađene suspenzije iz prošle sezone vraća kapetan Pero Stojkić, moguć je i povratak opravljenog stopera Daniela Graovca.

U posljednja dva međusobna okršaja pobjednika u regularnih 90 minuta nije bilo 

Sarajevo je dosta mijenjalo ovog ljeta pa je prije derbija sa Željom u 1. kolu bila velika nepoznanica kako će to izgledati na terenu.

Protiv Plavih se pet novih igrača našlo u startnoj postavi (Zrinjski protiv Radnika imao trojicu), što je zasigurno doprinijelo činjenici da su se Almir Hurtić i društvo na Grbavici morali zadovoljiti bodom..., usprkos igraču više od 31. minute.

Uoči Zrinjskog pokušao je nabaciti hrabru facu, iako ni ovog puta neće imati kompletan kadar – defanzivac Adnan Kovačević ozlijedio se u završnici priprema i kao jedan od igrača koji će najviše nedostajati s terena će izbivati duže vrijeme.

“Zrinjski je aktualni prvak, ekipa koja ne mijenja puno tim. Imaju jedan kontinuitet i sigurno su dobro uigrani. Mi imamo dosta novih igrača, ali očekujem da se iz utakmice u utakmicu dižemo i uigravamo. Utakmica protiv Željezničara nije pokazala maksimum ove ekipe”, rekao je strateg Bordo tima.

Prošle sezone Sarajevo i Zrinjski odigrali su tri utakmice, a uposljednja dva međusobna okršaja pobjednika u regularnih 90 minuta nije bilo.

Zrinjski je u kolovozu prošle godine golom Aleksandra Radulovića slavio na Koševu 1:0, u prvoj rundi Kupa Sarajevo je u Mostaru nakon regularnih 1:1 dalje prošlo na penale, da bi na prvenstvenom otvaranju proljeća u Mostaru završilo 2:2 – na obje strane strijelci su zabili bivšem klubu.

Derbi na Koševu počinje u 19.45 s direktnim prijenosom na BHT1. Sudit će Zoran Grbić iz Prijedora.

Kopirati
Drag cursor here to close