Vrbas, Pliva, Sana

Prvenstvo u mušićarenju: U BiH dolaze natjecatelji iz trideset zemalja svijeta

Sport / Flash | 18. 05. 2015. u 11:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za predstojeće 35. svjetsko prvenstvo u mušićarenju, koje će se od 16. do 21. lipnja održati u Bosni i Hercegovini, ulaze u završnicu.

Za nepun mjesec dana gradovi domaćini Jajce, Donji Vakuf, Šipovo, Ribnik i Ključ ugostit će natjecatelje iz trideset zemalja svijeta. Natjecanje će se odvijati na stazama rijeka Vrbas, Pliva, Sana i Sanica, te Plivskom jezeru.

''Staze se intenzivno čiste i pripremaju za prvenstvo, a u skladu sa pravilima Fips moushe federacije, 60 dana prije prvenstva, natjecateljske staze su zatvorene za sve vrste ribolova. Svoje prve treninge obavili su predstavnici Belgije, Nizozemske i Poljske. Sudjelovanje na 35. Svjetskom prvenstvu u mušićarenju potvrdila su 183 natjecatelja, među kojima su ekipe iz SAD-a, Kanade, Južne Afrike, Španjolske, Francuske, Čilea, Malte, Mongolije, Australije, Engleske, Portugala, Finske. Reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je sa pripremama, a na treninge već dolaze natjecatelji iz zemalja sudionica'' priopćen je iz Ureda za informiranje Općine Jajce.

Svečanost svečanog otvaranja 35. svjetskog prvenstva bit će upriličena 16. lipnja u Jajcu, a zatvaranja 26. lipnja na Plivskom jezeru.

Uz niz sadržaja koji će pratiti prvenstvo bit će upriličen i okrugli sto pod nazivom "Stanje i perspektive akvakulture i ribarstva u Bosni i Hercegovini", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close