Bh. reprezentacija

Reprezentacija nogometaša beskućnika priprema se za Svjetsko prvenstvo u Glasgowu

Sport / Flash | 25. 06. 2016. u 16:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije pobjede i jedan poraz nakon izvođenja penala bile su dovoljne da nogometna reprezentacija bh. nogometaša – beskućnika prvi dan Međunarodnog turnira u Sofiji završi na prvom mjestu.

Naši momci pobijedili su Bugarsku 9:6, i ekipu United Afrika (ekipa sastavljena od migranata i studenata iz afričkih zemalja) 9:5, dok je BiH izgubila na penale od Rumunjske 5:4 (u regularnom dijelu utakmice bilo je 4:4).

Sutra su predviđene još tri utakmice bh. tima sa istim protivnicima, nakon čega će biti poznati najuspješniji na turniru.

''Sam turnir u Sofiji prolazi u lijepom druženju, domaćin je odličan, a prilika za uigravanje pred SP u Škotskoj idealna'', rekao je iz Sofije Elmedin Škrebo projekt menadžer MFS-EMMAUS-a u čijoj organizaciji su naši momci otputovali u Bugarsku.

Međunarodni turnir u Sofiji je ujedno i posljednje okupljanje reprezentacije BIH pred odlazak na Svjetsko prvenstvo igrača – beskućnika 2016. koje se održava ove godine od 10. do 16. srpnja u Glasgowu.

Nakon osvojenog povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu u Čileu za nogometaše - beskućnike, Reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je sa pripremama za Homeless World Cup 2016 još u travnju ove godine. Najbolji rezultat Reprezentacije BiH do sada je osvojeno drugo mjesto na SP u Čileu 2014. godine.

Pravilo za sve reprezentacije je promjena kompletne ekipe svake godine, a BiH će ove godine predstavljati Asmir Mehić, Danijel Kolanović, Eldin Baraković, Mehmed Baščelić, Jovan Malinović, Sejfo Beganović, Sefer Halilović i Esmin Mehanović.

Ove godine Na SP u Glasgowu sudjeluje 48 reprezentacija u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Bit će to 14. po redu Svjetsko prvenstvo, a za bh. reprezentaciju peto u nizu sudjelovanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close