Nesportsko ponašanje

Rossijeva žalba odbijena - ostaje kazna oduzimanja tri boda

Sport / Flash | 06. 11. 2015. u 07:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni sportski sud u Lozani (CAS) nije uvažio žalbu talijanskog motocikliste Valentina Rossija, koji se žalio na odluku rukovodstva svjetskog motociklističkog prvenstva, kojom su mu oduzeti bodovi zbog incidenta na utrci u Maleziji, a ujedno će narednu utrku morati početi sa zadnjeg mjesta.

Incident se dogodio u šestom krugu utrke u Sepangu, u kojem je Rossi iz staze izbacio Španjolca Marca Marqueza. Odlukom rukovodstva natjecajna Talijan je kažnjen oduzimanjem tri boda. S obzirom na to da mu je ranije oduzet jedan bod, pravila nalažu da nerednu trku započne sa posljednjeg mjesta, prenose agencije.

Rossi je zahtijevao da CAS kaznu umanji na jedan kazneni bod, ili da ju poništi, što bi značilo da sljedeću utrku u Valenciji, koja će biti održana u nedjelju, 8. studenog, ne bi startao sa posljednjeg mjesta, već s onog koje zauzme u kvalifikacijama.

Sljedeća utrka je ujedno posljednja u sezoni i odlučujuća u borbi za naslov prvaka, a Rossi je prvi sa sedam podova prednosti u odnosu na timskog kolegu Jorgea Lorenza.

Kopirati
Drag cursor here to close