20 igrača

Rukometaši BiH otputovali u Katar na Svjetsko prvenstvo

Sport / Flash | 04. 01. 2015. u 12:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovala u Katar gdje će od 15. siječnja nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Izbornik Dragan Marković na put je poveo 20 igrača koji će pokušati ostvariti plasman u drugu fazu natjecanja, što je navedeno kao cilj ekipe uoči odlaska u Katar.

U taboru bh. reprezentacije vlada optimizam i uvjerenje da će rukometaši ostvariti cilj.

''Ova reprezentacija ima srčanost i borbenost i veliku dozu patriotizma da napravi nešto u rukometu. Atmosfera i timski duh je nešto što krasi ovu ekipu'', kazao je trener Zuhdija Korkarić uoči puta.

Dodaje da su igrači fizički spremni da odgovore na sve zadatke na turnirskom sustavu natjecanja, s kojim se susreću prvi put.

''Bazirali smo naš rad tijekom priprema u Mostaru prvenstveno za turnirski sustav. Igrači su na pripreme došli uglavnom spremni, a naš kondicijski trener je dobro obavio svoj dio posla.

Grupa je prilično izjednačena i mislim da neće nedostajati iznenađenja. U svaku utakmicu moramo ući maksimalno i sve učiniti da se palsiramo u drugi krug. To možemo samo dobrim igrama, bez potcjenjivanja protivnika'', dodao je.

Reprezentativac Alen Ovčina također je optimist.

''Odlučni smo da prođemo u drugi krug natjecanja. Dat ćemo sve od sebe, a dosad smo pokazali da možemo igrati i protiv jačih ekipa. Fizički smo spremni, nadam se da ćemo izdržati taj ritam'', kazao je Ovčina.

Prije početka prvenstva BiH će u Kataru od 6. do 9. siječnja odigrati pripremni turnir na kojem će učestvovati reprezentacije Katara i Portugala. Od 9. siječnja do početka SP-a reprezentacija će obaviti treći, finalni dio priprema za SP.

Na svjetskom prvenstvu, koje počinje 15. siječnja, BiH će nastupiti u grupi B s reprezentacijama Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana. Prvi meč igraju 16. siječnja protiv Irana.

Kopirati
Drag cursor here to close