težak poraz

Rukometaši na minus osam u Švedskoj, Svjetsko prvenstvo daleko

Sport / Flash | 12. 06. 2016. u 12:58 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prve utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine praktično je bez šanse za uzvrat.

Naime, Švedska je u Vaxjou dobila BiH s osam golova razlike (27:19), pa će BiH u srijedu u sarajevskoj Skenderiji imati težak posao da nadoknadi taj zaostatak.

Iako su gosti među 6000 gledatelja u Vaxjou imali ogromnu podršku svojih brojnih navijača, rukometaši Dragana Markovića držali su se do sredine prvog poluvremena.

Šveđani su na odmor otišli s tri gola razlike, a deset minuta prije kraja bilo je i 10 razlike za domaćina. Ipak, gosti su uspjeli smanjiti do konačnih 27:19.

Najefikasniji u bh. momčadi bio je Nikola Prce sa devet golova, dok je Tarabochia postigao tri gola. Kod Švedske su Petersen i Zachrisson dali šest golova.

Iako su Šveđani bili veliki favoriti, treba reći da su igrali bez četvorice važnih igrača što je podgrijavalo optimizam među bh. navijačima uoči utakmice. No Švedska je napravila svoj dio posla, pa će bh. rukometaši morati napraviti čudo ako žele izboriti drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close