Doping

Rukometašima Gračanice i Slobode po dvije godine zabrane bavljenja sportom

Sport / Flash | 26. 12. 2014. u 10:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometni savez Bosne i Hercegovine donio je odluke kojima se rukometaši Husejin Salkić i Alen Ramić kažnjavaju s po dvije godine zabrane bavljenja sportom.

Iz Agencije za antidoping kontrolu BiH podsjećaju da je rukometaš RK Gračanica Husejin Salkić bio pozitivan na amfetamin nakon testiranja 3. listopada ove godine na prvenstvenoj utakmici između RK Gračanica i HMRK Zrinjski, te je prekršio član 2.1 Svjetskog antidoping kodeksa (Prisustvo zabranjenih tvari ili njezinih metabolita u uzorku sportiste).

S druge strane, Alen Ramić, rukometaš tuzlanske Sloboda Solane se nakon utakmice između RK Sloboda Solana i RK Vogošća, odigranoj 14. studenog odbio podvrgnuti doping kontroli nakon što je propisno obaviješten.

Ovim odbijanjem Ramić je prekršio član 2.3 Svjetskog antidoping kodeksa (Odbijanje ili propuštanje davanja uzorka bez uvjerljivog objašnjenja).

Prema odluci Rukometnog saveza BiH, kazne za obojicu rukometaša teku od 21. studenog ove godine, priopćeno je iz Agencije za antdoping kontrolu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close