istekao ugovor

Rukometna reprezentacija ostala bez izbornika

Sport / Flash | 01. 10. 2015. u 10:29 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Draganu Markoviću, izborniku rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine s današnjim danom istekao je ugovor sa Rukometnim savezom BiH (RS BiH).

Iako je pred bh. rukometašima 4. studenog prva utakmica skupine 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine još uvijek se ne zna tko će ih voditi.

Prema riječima Enida Tahirovića, predsjednika Rukometnog saveza BiH nekoliko tjedana pokušava sazvati sjednicu Izvršnog odbora kako bi se razgovaralo o reprezentaciji, ali i drugim aktualnim temama bh. rukometa.

“U nekoliko navrata smo generalni tajnik Smajo Karačić i ja pokušali sazvati sjednicu Izvršnog odbora, ali stalno se događa da članovi nisu u mogućnosti da se odazovu. U interesu nam je da što prije sjednemo i razgovaramo o jako važnim temama. Nažalost, još uvijek nismo u mogućnosti, a iskreno se nadam da će se to uskoro dogoditi. Naravno, da bi jedna od glavnih tema trebala biti reprezentacija i izbornik Dragan Marković. Njemu je ugovor važio do 1. listopada, pa se sada trebamo dogovoriti hoćemo li s njim nastaviti suradnju ili ne. Ukoliko uskoro ne uspijemo sazvati Izvršni odbor vjerojatno će Marković voditi bh. reprezentacije u prve dvije kvalifikacione utakmice za SP protiv Slovačke 4. 11. i Litve četiri dana kasnije. Iskreno ni ja kao predsjednik saveza ne znam što će se desiti, ali ovo mi djeluje kao jedino logično rješenje”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Tahirović.

Bez obzira što se čelni ljudi RS BiH još uvijek nisu sastali nakon Skupštine saveza koja je održana početkom rujna, donesena je odluka da bh. tim sve tri kvalifikacijske utakmice igra u Tuzli.

“Utakmice protiv Slovačke u studenom, te s Kosovom i Litvom u siječnje iduće godine igrat će se u Tuzli. Ukoliko se plasiramo u dodatne kvalifikacije vjerojatno nećemo mijenjati domaćina”, zaključio je prvi čovjek RS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close