Inter Campus

Talijansko veleposlanstvo podržava Inter kamp u Mostaru i Sarajevu

Sport / Flash | 07. 03. 2016. u 17:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obrazovanje mladih generacija za budućnost suživota i međusobnog povjerenja trenutno je najveći izazov za BiH'', kazao je veleposlanik Italije u BiH Ruggero Corrias nakon sastanka s delegacijom projekta Inter Campu, na kraju njihovog posjeta BiH, koji je trajao tjedan dana.

Dodao je da projekt Inter Campus kroz igru promovira vrijednosti mira i tolerancije - čak i u složenim odnosima, kao što su "dvije škole pod jednim krovom" – i kroz sport daje svoj doprinos europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine i njenih najmlađih građana.

Inače, Inter Campus je prisutan u BiH sa dva projekta - u Sarajevu i Domanovićima, u blizini Mostara - koji kroz nogometnu igru stotinjak dječaka i djevojčica različitih nacionalnosti uključuje u svoje aktivnosti.

Tijekom sastanka, definirane su linije djelovanja putem kojih će veleposlanstvo podržati ovaj projekt i u smislu sinergije s privatnim sektorom i bh. nogometnim institucija, kako bi aktivnosti ovog milanskog kluba zahvatile što veći prostor u našoj zemlji.

Sljedeća posjeta Inter Campusa Bosni i Hercegovini očekuje se na jesen, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close