kvs orka

Teodora Stanković osvojila tri zlata

Sport / Flash | 13. 06. 2016. u 14:33 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivači Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara sudjelovali su na devetom plivačkom mitingu “Banja Luka Open 2016”, koji je proteklog vikenda održan na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci.

Na mitingu je sudjelovalo 396 takmičara, iz 52 plivačka kluba i 13 država, što ga sigurno svrstava u najjače mitinge u cijeloj regiji.

Organizator mitinga bio je Plivački klub „Olimp“, a mostarski klub predstavljalo je pet plivača, Ivo Marić, Anida Mahinić, Karla Grubišić, Lana Kaniža i Teodora Stanković.

Orka“ je sa ovog mitinga u Mostar donijela šest medalja, a osvajači medalja su:

- Teodora Stanković; 50 m leđno ZLATO, 100 m leđno ZLATO, 200 m mješovito ZLATO i 200 m delfin BRONCA.,
- Ivo Marić; 50 m delfin BRONCA, 100m delfin BRONCA,
- Lana Kaniža; 50 m prsno BRONCA.

Anida Mahinić je plivala u apsolutnoj kategoriji, u konkurenciji starijih plivačica, od kojih su mnoge imale i isplivane norme za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, te je u gotovo svim trkama postigla svoja najbolja vremena, a u svim disciplinama plivala je finalne trke.

Promotor ovog mitinga je bio Čaba Silađi, olimpijac Srbije, osvajač bronce na Europskom prvenstvu i finalista prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Već sljedećeg vikenda plivači Orke će sudjelovati na plivačkom grand prix mitingu u Splitu i ako vrijeme dozvoli na plivačkom mitingu „Srđan i Maksim“ u Trebinju.

Kopirati
Drag cursor here to close