Izbor Nezavisnih

U utorak proglašenja najboljih u BiH za 2014. godinu

Sport / Flash | 15. 12. 2014. u 13:49 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska 2014. godina bit će zaokružena svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportaša BiH koja će biti održana u utorak u hotelu "Holiday" u Sarajevu s početkom u 20 sati.

Već 14. godinu zaredom "Nezavisne novine" i Radio-televizije BiH organiziraju najrelevantniji izbor ovakve vrste u BiH, a ovogodišnji pokrovitelj je Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, kojeg su inače Nezavisne nedavno proglasile “osobom godine”.

Partner Izbora je Olimpijski odbora BiH a snažnu podršku projektu pruža Ministarstvo civilnih poslova BiH, priopćio je organizator.

Stručni žiri kojim je ove godine predsjedavao Faruk Hadžibegić održao je tri sjednice u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci i posljednju riječ o osvajačima 11 priznanja daće na posljednjoj sjednici koja će biti održana u utorak u Sarajevu nekoliko sati uoči početka završne manifestacije.

“Ponosan sam na rekordan broj nominiranih sportaša a taj broj se povećava iz godine. Žiriju je svake godine sve teže da do|e do pravog rješenja ali je napravio veliki posao. Bilo je nekih dilema u smislu kvalitete i rezultata, u početku smo imali liste koju su o kategorijama brojale po 15 imena a sada imamo po tri. Na posljednjoj sjednici ćemo još jednom porazgovarati i donijeti konačne odluke. Zahvalio bih se svim članovima žiriju i svima koji su sudjelovali u ovoj akciji a posebno organizatoru što ovom manifestacijom produžava sportski duh koji sve na zajedno treba da vodi naprijed”, kazao je danas Faruk Hadžibegić.

Kao i do sad nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. O 11 je odlučivao žiri a to su najbolji sportaš, najbolja sportašica, najbolja ekipu, najbolji trener, najperspektivnija sportašica, najperspektivniji sportaš, nagrade za životno djelo, nagrada za fair-play, nagrada za razvoj sporta, najbolji sportaš u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

O dobitniku Nagrade čitatelja su odlučivali čitatelja “Nezavisnih” glasanjem na portalu www.nezavisne.com, te putem kupona i SMS glasanjem a po njima je dobitnik bh. rukometaš Ivan Karačić.

Ceremonija proglašenja najboljih što je bh. sport ponudio u 2014. može se pratiti putem direktnog prijenosa na BHT1 u utorak od 20 časova.

Titule sportaša i sportašice prošle godine osvojili su nogometaš Zvjezdan Misimović i džudašica Larisa Cerić.

Kopirati
Drag cursor here to close