Prvenstvo

USR ''Neretva 1933'' trijumfirao na Prvenstvu u Mušičarenju za Juniore

Drugo mjesto pripalo je ekipi OSR '''Konjic'' iz Konjica, dok je trećeplasirana ekipa bila USR ''Neretva 1933'' iz Mostara.
Sport / Flash | 08. 07. 2024. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na rijeci Lašvi u Busovači održano je Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore, koje je okupilo šest ekipa i tri pojedinca iz cijele Federacije BiH.

Ovo natjecanje pokazalo je vrhunske vještine i strast prema mušičarenju, a poseban trijumf doživjela je ekipa USR ''Neretva 1933'' iz Mostara, koja je zasluženo zauzela prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je ekipi OSR '''Konjic'' iz Konjica, dok je trećeplasirana ekipa bila USR ''Neretva 1933'' iz Mostara.

Pojedinačni natjecatelji također su pokazali izuzetne vještine. Adi Bjelavac iz Mostara zasluženo je osvojio prvo mjesto, dok su njegovi sugrađani Eman Torlo i Filip Jarak zauzeli drugo i treće mjesto. Djeca iz mostarskog USR ''Neretva 1933'' pokazala su se kao izvrsni natjecatelji, a njihova predanost i trud zaslužuju posebno priznanje. Treneri Emir Delić-Mira i Adis Leho odigrali su ključnu ulogu u pripremama i uspjehu ovih mladih ribolovaca.

Omladinski klub Novi Val, u suradnji s udruženjem sportskih ribolovaca USR ''Neretva 1933'', je također uspješno završio prvi edukativni kamp na rijeci Lašvi u Busovači na reviru Ivo Petrović ''Oko'' Busovača, u sklopu projekta škole fly fishinga.

Novi Val je organizirao trodnevni kamp s ciljem priprema za Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore. Kamp je bio edukativnog karaktera, s posebnim naglaskom na zaštitu rijeka i očuvanje prirodnih resursa, što je od izuzetne važnosti za mlade generacije.

Nakon završetka natjecanja, domaćin je priredio izvrstan ručak za sve sudionike, nakon čega su podijeljene nagrade i priznanja.

Posebna čast pripala je Farisu Meškiću iz Mostara, koji je osvojio nagradu za najveću ulovljenu ribu, impozantnog primjerka od 400 mm.

Ovaj događaj je bio ne samo natjecanje, već i proslava mladih talentiranih ribolovaca i njihove strasti prema mušičarenju. Svi sudionici su pokazali svoj maksimum za Federalno natjecanje u Fly fishingu.

Ispred Novog Vala i USR ''Neretva 1933''  Mostar  su se zahvalili  svim sudionicima na fer i sportskom natjecanju kao i domaćinima, sucima i Sportskom ribolovnom savezu Federacije BiH.

Aktivnosti škole Fly fishinga  su dio dugoročne kampanje za zaštitu rijeka Jugoistočne Europe, koju provodi Novi val Blagaj u partnerstvu s organizacijom The Nature Conservancy (TNC) i lokalnim partnerima u regiji. Cilj je istaknuti i sačuvati jedinstvena riječna bogatstva naše regije te stvoriti nove razvojne prilike uz dugoročnu dobrobit za ljude i prirodu.

Kopirati
Drag cursor here to close