ki8kinda

Vesna Vukoja osvojila broncu na prvenstvu Balkana

Sport / Flash | 01. 06. 2016. u 09:10 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 27. do 29. svibnja u Kikindi (SRB) održalo se Balkansko judo prvenstvo za kadetkinje i kadete uzrast do 18 godina (2001, 2000 i 1999). Bosnu i Hercegovinu je predstavljalo dvoje članova JK “Neretva” , a to su prvakinja BiH, Vesna Vukoja i viceprvak BiH, Samuel Matijević.

Na Balkanskom prvenstvu je sudjelovalo devet zemalja (ALB, BiH, BUL, TUR, GRE, ROU, MNE, MKD i SRB), a održalo se u organizaciji Judo saveza Srbije i JK Partizan iz Kikinde.

Iako najmlađa u svom uzrastu, a pritom i najlakša u kategoriji sa 74 kg, Vesna Vukoja (2001), uspjela je ostvariti izuzetan rezultat osvojivši broncu. U prvoj borbi pobjeđuje predstavnicu Rumunjske, Darinu Stoychevu na wazari i osai komi. U drugom kolu dočekuje je reprezentativka Crne Gore, Milica Katić gdje Vukoja pobjeđuje na isti način.

U trećem kolu Vukoja je imala za protivnicu reprezentativku Turske, Esir Kubranur koja je, treba naglasiti, bila duplo teža sa 147 kg i jednostavno bh. natjecateljica nije mogla doći do pobjede. Nakon toga poraza, Vukoja ima borbu za treće mjesto gdje s većinom bodova dobiva ovogodišnju viceprvakinju BiH, Jovanu Babić.

Drugi predstavnik “Neretve” i reprezentativac BiH, Samuel Matijević (2000) u kategoriji do 90 kg u prvom kolu oslobođen, a u drugom kolu ga dočekuje sjajni reprezentativac Crne Gore Novak Ostojić od kojeg Matijević gubi na čisti Ippon. U trećem kolu ima za protivnika reprezentativca Grčke, Konstantinosa Giannakidisa u kojoj izlazi kao pobjednik i pobjeđuje na Ippon.

U borbi za plasman za treće mjesto gubi od predstavnika Rumunjske, Andreija Baicua te osvaja 7 mjesto u ukupnom poretku od 12 natjecatelja.

U ukupnim bodovima reprezentacija BiH je ostvarila je fantastičan rezultat osvojivši dva pehara za najbolju trećeplasiranu reprezentaciju i za mušku i za žensku ekipu od ukupno devet zemalja.

Iza nas su ostale reprezentacije Grčke, Rumunjske, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Bugarske što je izuzetan rezultat, priopćeno je iz JK Neretva Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close