pojeli ga vukovi

Wolfsburg zbog krize otpušta sportskog direktora Klausa Allofsa

Sport / Flash | 12. 12. 2016. u 13:36 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački bundesligaš Wolfsburg, u kojemu su slavu stekli i bh reprezentativci Džeko i Misimović, upao je u tešku rezultatsku krizu, zbog čega je nakon četiri godine rada u klubu otkaz dobio sportski direktor Klaus Allofs.

Njegov ugovor vrijedio je do 2019. godine, ali sadašnja četvrta pozicija od samoga dna tabele (deset bodova iz 14 utakmica), ubrzala je njegov iznuđeni odlazak, a „Kicker“ i „Bild“ su javili kako će to uskoro biti i službeno potvrđeno.

Allofs je na poziciju sportskog direktora Wolfsburga došao 2012. godine, a njegova najplodnija godina bila je 2015., kada su Vukovi osvojili njemački kup i kao drugoplasirani u Bundesligi izborili Ligu prvaka, u kojoj su proljetos ispali u četvrtfinalu, od kasnijeg pobjednika, madridskog Reala.

Allofs je u zadnjih godinu dana imao neke neuspjele transfere igrača, ove je godine otpušten trener Dieter Hecking (52), čiji nasljednik Valerien Ismael (41) također ne uspijeva 'oživjeti' ekipu.

Ismaelov zadnji uvjerljivi poraz od Bayerna (5:0), također mu poziciju prvog trenera dovodi u pitanje, ali će on vjerojatno ostati do zimske stanke u prvenstvu, dok je Allofs već sada prošlost Wolfsburga, pišu navedeni mediji.

Zanimljivo je da Allofs odlazi pomalo u 'sjeni' velike potrage za nasljednikom Dietmara Beiersdorfera, sportskog direktora HSV-a.
Slavni njemački klub iz Hamburga ove je jeseni dobio nekoliko korpi od menadžera koji su glasili kao nasljednici Beiersdorfera, da bi konačno na tu stolicu prihvatio sjesti Heribert Bruchhagen.

Tko će u Wolfsburgu naslijediti Allofsa, još uvijek se ne zna.

Inače, Wolfsburg (15.) i HSV (16.) trenutačno su prvi susjedi na tabeli Bundeslige.

Kopirati
Drag cursor here to close