ABA Liga 2

Zrinjski pobijedio Teodo, Bosna poražena od Lovćena

Domaće je do pobjede vodio Miličević sa 22 poena i tri skoka dok je Ramljak dodao 17 poena uz po deset asistencija i skokova dok je Princ susret završio sa 11 poena i četiri asistencije. Još je dvocifren bio Brummitt sa deset poena i osam skokova.
Sport / Košarka | 27. 12. 2017. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 11. kolu ABA dva lige mostarski Zrinjski je porazio Teodo iz Tivta sa 79:68.

Teodo je bio dosta dobar rival u prvoj četvrtini koja je okončana rezultatom 17:17 da bi Plemići u nastavku preuzeli konce igre u svoje ruke i u 17. minuti preko Ramljaka došli na plus šest, 28:22, a na poluvrijeme se otišlo sa pet poena prednosti Mostaraca, 37:32.

Gosti su se u 24. minuti susreta vratili u susret i došli do izjednačenja 39:39, ali su Plemići do kraja treće dionice zaigrali bolje i u posljednjih deset minuta ušli sa 13 poena prednosti, 60:47.

Plemići su to sigurnom igrom zadržali u finišu i stigli do šeste ovosezonske pobjede.

Domaće je do pobjede vodio Miličević sa 22 poena i tri skoka dok je Ramljak dodao 17 poena uz po deset asistencija i skokova dok je Princ susret završio sa 11 poena i četiri asistencije, prenosi Oslobođenje. Još je dvocifren bio Brummitt sa deset poena i osam skokova.

Kod Teodoa najbolji je bio Savić sa 19 poena i pet skokova, te dvije asistencije dok je Sekulović dodao 13 poena uz tri skoka. Još je dvocifren bio Abramovič sa 11 poena i sedam asistencija.

Košarkaši sarajevske Bosne Royal poraženi su u Cetinju od ekipe Lovćena sa 71:64, u susretu 11. kola Druge ABA lige.

Bosna je u Cetinju pokušala prekinuti niz loših rezultata u ovom takmičenju, ali sarajevski klub ni večeras nije uspio doći do treće ovosezonske pobjede. 

Kopirati
Drag cursor here to close