Regionalno natjecanje

ABA liga zaslužuje mjesto u Euroligi

Sport / Košarka | 11. 11. 2015. u 17:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik ABA lige Dragan Bokan rekao je danas kako to regionalno košarkaško natjecanje zaslužuje mjesto u Euroligi, usprkos najavljenim promjenama od sljedeće sezone.

Na sastanku u Barceloni u utorak je odlučeno da se Euroliga igra u novom formatu sa 16 klubova, a još nije poznato hoće li ABA ligi dobiti izravno mjesto u najjačem klupskom košarkaškom natjecanju u Europi.

"Upoznat sam s informacijom da je dogovorena transformacija Eurolige, a sve je to proizvod rata FIBA-e i Eurolige. Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji s ljudima iz Eurolige i nismo dobili nikakvu službenu informaciju.

Veoma brzo ćemo imati sastanak u Barceloni, poslije čega će biti jasnija situacija. Mislim da ABA liga zaslužuju mjesto u tom natjecanju , rekao je Bokan za podgoričke Vijesti, a prenosi Tanjug.

"Sve je otvoreno. Mislim da zatvoreni sustav, kao što je zamišljeno, neće imati budućnost. Trebalo bi se napravi kao i u nogometu, u Ligi prvaka, da i manji klubovi mogu igrati elitno natjecanje. Pa sport postoji da bi se natjecali", dodao je Bokan.

Novi format Eurolige podrazumijeva 11 klubova stalnih sudionika elitnog natjecanja, tri bi ušla kao prvaci svojih zemalja, najvjerojatnije Poljske, Francuske i Njemačke, dok bi preostala dva sudionika bili bi pobjednici Eurokupa i pobjednik kvalifikacijskog turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close