U karanteni su završili Durant, Harden, Irving

Bodanović dobar ali Jazzeri poraženi

Za Brooklyn su igrali James Ennis i Shaquille Harrison, koji su potpisali ugovore praktično nekoliko sati prije utakmice, a Netsi su u startnoj petorci imali tri rookie igrača.
Sport / Košarka | 19. 12. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je u vremenima korone moguće sve u svijetu sporta potvrdila je i utakmica NBA lige između Brooklyna i Orlanda. Treneri momčadi kombinirano su na raspolaganju imali 17 igrača, Steve Nash je mogao računati na osam igrača, Jamahl Mosley devet. Nedostajala su ukupno 24 igrača, po 12 na jednoj i drugoj strani.

Dobro, nisu baš svi zbog korone preskočili utakmicu. Bilo je tu i ozlijeđenih igrača. U karanteni su završili Kevin Durant, James Harden, Kyrie Irving, LaMarcus Aldridge, Paul Millsap, DeAndre' Bembry, Bruce Brown, Jevon Carter, James Johnson i Day'Ron Sharpe kod Brooklyna. Orlando je u karanteni imao Moritza Wagnera, Terrencea Rossa, Ignasa Brazdeikisa i R.J.Hamptona, pa su u takvoj situaciji treneri morali potražiti neke druga rješenja.

Za Brooklyn su igrali James Ennis i Shaquille Harrison, koji su potpisali ugovore praktično nekoliko sati prije utakmice, a Netsi su u startnoj petorci imali tri rookie igrača. Što se tiče samog rezultata,
Orlando je slavio 100:93. Najefikasniji igrači su bili Robin Lopez (20 poena uz 10 skokova i 4 asistencije) kod Orlanda te Patty Mills (23 poena uz 6 skokova i 5 asistencija) kod Brooklyna.

Washington Wizardsi su uspjeli prekinuti svoj niz od četiri vezana poraza trijumfom u Salt Lake Cityju. Bogdanovićevi Jazzeri su izgubili u finišu 103:109. Bogdanović je za Utah odigrao 32 minute i u tom je vremenu zabio 18 poena (šut iz igre 6/15, trice 3/6) uz dva skoka i jednu asistenciju. Najbolji pojedinac Utaha bio je Donovan Mitchell s 32 koša i pet asistencija. Kod 105:103, Jazzeri su mogli možda i nešto napraviti, ali nisu uzeli jednu "mrtvu loptu", pa je Caldwell-Pope pogodio tricu koja je odlučila pobjednika.Bradley Beal je bio nezadrživ, utakmicu je završio s 37 poena.

Los Angeles Clippersi upisali su iznenađujući poraz, Shai Gilgeous-Alexander je bio junak, njegova trica je riješila pitanje pobjednika, Oklahoma je slavila 104:103. Ivica Zubac je za 24 minute ostvario četiri poena (1/1 iz igre, 2/4 bacanja), a imao je šest skokova i dvije asistencije.Luke Kennard je bio najučinkovitiji u redovima Clippersa s 27 ubačaja od čega je sedam trica, a Terance Mann je dodao 18 koševa. 

Cleveland Cavaliers su stigli do šeste pobjede u nizu svladavši na gostovanju 119:90 Milwaukee Buckse. Cedi Osman je bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi s 23 koša, a Darius Garland je dodao 22, Bucksi su bili lišeni usluga Bobbyja Portisa, Wesleya Matthewsa, Dontea DiVincenzoa i Giannisa Antetokounmpoa koji su u izolaciji.

Oslabljeni su bili i Golden State Warriorsi, pa su izgubili 19 razlike od Toronto Raptorsa.Fred VanVleet i Scottie Barnes su zajedno ubacili 48 poena za slavlje domaće momčadi, a u redovima Warriorsa, koji su bili bez svojih najboljih igrača, Damion Lee je postigao 14 poena, Gary Peyton II 13, a Kevon Looney 12.

 

Rezultati:
Detroit Pistons - Houston Rockets 107:116
Boston Celtics - New York Knicks 114:107
Brooklyn Nets - Orlando Magic 93:100
Toronto Raptors - Golden State Warriors 119:100
Oklahoma Thunder - LA Clippers 104:103
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavs 90:119
Utah Jazz - Washington Wizards 103:109

Kopirati
Drag cursor here to close