Hrvatska danas protiv Grčke

Bogdanović: Cijela petorka mora usporiti Giannisa

"Nema pojedinačne obrane protiv njega, bit će to posao momčadi, da ga usporimo. U europskoj košarci igra svih pet pozicija, puno toga preuzima u obrani. Sva petorica ćemo ga morati pokušati usporiti", rekao je Bogdanović
Sport / Košarka | 02. 09. 2022. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon loših nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, dodatnih kvalifikacija za naredni Eurobasket, za Hrvatsku slijedi ono najvažnije.

Prva utakmica na europskoj smotri ove godine protiv Grčke. Nakon duže vremena Hrvatska je svoj roster popunila NBA igračima, Mulaomerović je pozvao dodatno naravno neke iskusne, ali nešto mlađe igrače, u želji da posloži idealnu postavu.

Koliko Hrvatska može u ovom trenutku, vidjet ćemo već u prvoj utakmici protiv Grčke. Grčke koja se recimo predstavila u odličnom svijetlu protiv Srbije u kvalifikacijama za SP. U rosteru je Tyler Dorsey, pa super iskusni igrači poput Calathesa, Sloukasa, Papanikolaua, Papapetrua, uz trojicu braće Antetokounmpo. Braću predvodi strašni Giannis.

"Jedan je od najdominantniji igrača posljednjih godina. Nema pojedinačne obrane protiv njega, bit će to posao momčadi, da ga usporimo. U europskoj košarci igra svih pet pozicija, puno toga preuzima u obrani. Sva petorica ćemo ga morati pokušati usporiti", rekao je Bogdanović no upozorio je da Grčka nije samo - Giannis.

"Igra im dosta ovisi o Sloukasu i Calathesu. Calathes je jedan od najboljih playmakera u Europi, Sloukas je dosta dobar u pick igri i šutu. Dosta će nam pozornosti i oni odvlačiti. Jako su kompletna momčad. Primarno moramo zatvoriti njihovu tranziciju. Moramo ih usporiti, uvesti u naš tempo da bi ih imali izgleda pobijediti", zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Video: Presica Hrvatske 
Kopirati
Drag cursor here to close