podvig u istanbulu

Cedevita napravila senzaciju u Euroligi

Sport / Košarka | 29. 10. 2015. u 21:00 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski prvak, Cedevita napravila je ogromno iznenađenje pobijedivši u gostima jaki Anadolu Efes s 81:75 u okviru 3. kola Eurolige.

Cedevita je svoju prvu pobjedu ostvarila tamo gdje se to od nje nije očekivalo, na terenu skupe istanbulske momčadi, te je usput pokvarila 72. rođendan Efesovog trenera Dušana Ivkovića.

Cedevita je u Istanbulu prekinula niz od četiri uzastopna poraza, po dva u ABA ligi i Euroligi, a pobjeda je ostvarena sjajno odigranom završnicom. Sedam minuta prije kraja domaći je sastav imao prednost od 67:59, ali tada je Cedevita ostvarila seriju 15-2 za preokret i svoje vodstvo 74:69 tri i pol minute prije kraja koje je održala do kraja.

Najefikasniji u sastavu Cedevite bio je Miro Bilan sa 20 koševa i 10 skokova, Pullen je ubacio 18 poena, od čega 10 u četvrtoj četvrtini, a Babić je dodao 14 ubačaja, 9 skokova i 5 asistencija.

Kod Anadolu Efesa, kojemu je ovo prvi ovosezonski poraz u Euroligi Jon Diebler je ubacio 15 poena, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić je dodao 14 uz 5 skokova i 2 asistencije.

Kopirati
Drag cursor here to close