ABA liga

Cedevita zakomplicirala rasplet, Igokea ispustila Zvezdu

Sport / Košarka | 15. 03. 2015. u 18:13 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 25. kola regionalne ABA lige Cedevita je u Zagrebu pobijedila Budućnost 80-68, dok je Zadar teško stradao na gostovanju kod Partizana 53-87.

Cedevita je pobjedom protiv Budućnosti ostala na četvrtom mjestu, ali je uoči zadnjeg kola ostala u igri za treću poziciju kojom bi u polufinalu izbjegla lidera Crvenu zvezdu.

Cedevita ima pobjedu manje od Budućnosti i Partizana, ali je bolja od oba kluba u međusobnom skoru. U zadnjem kolu Cedevita gostuje kod Szolnokija i pobjedom bi osvojila treće mjesto, jer Budućnost i Partizan igraju međusobno.

Utakmica između Budućnosti i Partizana odlučit će tko će biti drugi, a tko četvrti.

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 20 koševa, pet skokova i šest asistencija, Karlo Žganec sa 14 koševa, Tomislav Zubčić sa 12 koševa i sedam skokova, te Ivan Ramljak 11 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Boris Savović sa 28 koševa i devet skokova, te Suad Šehović sa 15 koševa.

Lider ABA lige Crvena zvezda na gostovanju je pobijedila Igokeu 85-80. Igokea je u zadnje dvije minute ušla s prednošću od 80:79, no do kraja nije postigla niti poen.

Kopirati
Drag cursor here to close