nba

Curry nevjerojatan; Bojan solidan, Teletović neprimjetan

Sport / Košarka | 01. 11. 2015. u 11:43 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stephen Curry je u noći sa subote na nedjelju ostvario još jedan nevjerojatan učinak te s čak 53 poena, od čega 28 u trećoj četvrtini, odveo aktualne NBA prvake Golden State Warriorse do pobjede 134:120 na gostovanju u New Orleansu.

Curry je bio nezaustavljiv, pogodio je 17 od 27 šutova iz igre, gađao 8-14 za tricu te usput podijelio i devet asistencija kad bi se domaća obrana previše usredotočila na njega i ostavila njegovim suigračima višak prostora.

"Uvijek sam imao samopouzdanja. No, postao sam bolji igrač i želim se uzdići na višu razinu. To želim napraviti ove godine. Zdrav sam, pun energije i osjećam se snažan kad izađem na teren. Igram slobodno, zabavljam se, a kad se sve to spoji, onda se obično dogodi nešto dobro", izjavio je Curry nakon sjajne predstave kojom je potvrdio da će i ove godine biti među glavnim favoritima za MVP nagradu koju je osvojio prošle sezone.

Jedan od igrača koji bi mu trebali konkurirati je i prva zvijezda New Orleansa centar Anthony Davis koji je u drugom ovosezonskom porazu od Warriorsa ubacio 26 koševa uz 15 skokova i bio najbolji igrač svoje momčadi. Uz Curryja, najzaslužniji za pobjedu Golden Statea bili su Draymond Green s 21 košem, šest skokova i četiri asistencije, te Klay Thompson s 19 koševa.

Warriorsi su tri startne pobjede izjednačeni na vrhu NBA lige s LA Clippersima koji su u Noći vještica ugostili Sacramento Kingse i svladali ih sa 114:109.

Memphis Grizzliesi su svladali Brooklyn Netse sa 101:91, a strijelce gostujuće momčadi je s 19 koševa predvodio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović.

Nakon što su svladali Trail Blazerse na svom terenu večer prije, Sunsi su to ponovili i slavljem 101:90 u uzvratu u Portlandu.

Mirza Teletović se ponovo nije naigrao. Jeff Hornacek mu je dao samo četiri minute, a BiH košarkaš je ostao bez poena

Kopirati
Drag cursor here to close