Crnogorski stručnjak

Duško Ivanović ostaje izbornik košarkaške reprezentacije BH

Sport / Košarka | 19. 03. 2015. u 11:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Crnogorski košarkaški trener Duško Ivanović predvodit će košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na europskom prvenstvu 2016. godine'', izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Košarkaškog saveza BiH (KSBiH) Elmedin Konaković.

Ivanović je vodio reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za EP, a danas je otklonjena dilema o tome da li će ovaj crnogorski stručnjak predvoditi "Zmajeve" i na europskom prvenstvu u Francuskoj.

''Duško Ivanović je službeno novi-stari izbornik. Njegova financijska potraživanja su ostala ista i više su nego fer. Prvi dio posla je odradio odlično, a sada želi učinjeno zaokružiti nastupom na EP-u. Možemo se pohvaliti da imamo jednog od dva najbolja trenera reprezentacija u Europi'', rekao je Konaković.

Glavni tajnik KSBiH Harun Mahmutović osvrnuo se i na proteklu sezonu u košarkaškim natjecanjima i reprezentacijama BiH, te naglasio da je 2014. godina bila odlična za košarku u BiH.

''Prezadovoljni smo muškom košarkaškom Ligom 12 koja ima još jedno kolo do kraja. Ekipe su se pozicionirale shodno ulaganjima i radu u protekloj godini. Tko je najviše uložio najbolje stoji na ljestvici.

Liga mladih je bila pun pogodak, zahvalni smo USAID-u na podršci i uradit ćemo sve što treba da se to natjecanje nastavi'', naglasio je Mahmutović i dodao da sve muške reprezentacije BiH nastupaju u ''A'' skupini, te da će Savez uložiti dodatne napore da se košarkašima na toj razini pridruže i košarkašice.

KSBiH će u 2015. godini nakon pet godina ''pauze'' ponovo aktivirati žensku seniorsku reprezentaciju, a ukupno će biti aktivno sedam državnih reprezentacija, što u Savezu s ponosom ističu.

Direktor košarkaških reprezentacija BiH Igor Stojanović prezentirao je plan i program priprema i natjecanja svih bh. reprezentacija i postavio visoke ciljeve Saveza da svih sedam godinu završi u elitnoj europskoj ''A'' diviziji.

''Ženska seniorska reprezentacija okupit će se prvi put nakon pet godina i započet sa službenim nastupima. Puno očekujemo i od kadetske reprezentacije koja je ostvarila veliki uspjeh na proteklom EP-u osvojivši osmo mjesto, a koja će biti prva bh. reprezentacija koja će ekipno nastupiti na jednom olimpijskom natjecanju, odnosno EYOF-u 2015. godine u Gruziji'', istaknuo je Stojanović.

Muška seniorska reprezentacija BiH u sklopu priprema za EP odigrat će 11 prijateljskih utakmica, a širi popis košarkaša koje će Ivanović pozvati na buduća okupljanja će biti objavljen u narednom razdoblju.

Ivanović će se očitovati i o slučaju ''Jusuf Nurkić'', koji će najvjerojatnije dobiti poziv u ekipu i sam odlučiti hoće li igrati za sviju domovinu ili ne, te o mogućim novim imenima u ekipi.

Sedam košarkaških reprezentacija BiH u ovoj godini će odigrati oko 130 utakmica širom Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close