Sixersi poveli 3:0

Embid bacio u očaj Raptorse, Bullsi Buckse

"Došao sam vas počistiti" rekao je onako u prolazu Joel Embiid reperu Drakeu dok je prolazio pored slavnog navijača Raptorsa odlazeći sa parketa.
Sport / Košarka | 21. 04. 2022. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva momčad koja je uspjela povesti u ovogodišnjem play offu 3:0 je Philadelphia. I to na koji način. Embiid je ubacio tricu s 0,8 sekundi za trijumf njegovih Sixersa u rasprodatoj i poprilično neprijateljski nastrojenoj dvorani u Torontu.

"Došao sam vas počistiti" rekao je onako u prolazu Joel Embiid reperu Drakeu dok je prolazio pored slavnog navijača Raptorsa odlazeći sa parketa.

"Ništa, vidimo se u subotu" odgovorio je Drake.

Iako ne želi priznati, Embid je strašno motiviran protiv Toronta, jer ne može zaboraviti kako su Raptorsi sredili Sixerse u sedmoj utakmici drugog kruga play offa 2019. godine. Tijekom cijele utakmice je slušao zvižduke, nekada i vulgarne povike, ali je preuzeo stvar u svojem ruke, kada je bilo najvažnije.

"Cijelu sezonu igra sjajno. Ni ova utakmica nije bila ništa drugačija od ostalih. Napravio je puno dobrih stvari a kada je došlo vrijeme da završi utakmicu, to je i učinio" reći će na kraju "Brada" Harden.

Nakon skromnog prvog poluvremena u kojem je upisao samo pet poena, MVP kandidat dodao je 28 u nastavku, a utakmicu je završio i s 13 skokova te dvije asistencije. James Harden i Tyrese Maxey okončali su susret s 19 poena i uz Embiida bili najraspoloženiji kod gostiju. Dok je Ogugua Anunoby predvodio Toronto s 26 poena, pet skokova i četiri asistencije. Gary Trent dodao je 24, a Precious Achiuwa 20.

76ersi su čak pet puta izjednačili utakmicu u posljednjoj četvrtini, ali niti jednom nisu preuzeli vodstvo, a Harden je bio taj koji je izborio produžetak nakon što je pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

"Nećemo sada kukati. Odigrali smo dobru utakmicu, izgubili ali idemo dalje. Opet moramo igrati dobro za tri dana, moramo je jer naš ponos na kocki, poručio je bek Toronta Fred VanVleet.

Video: 76ERS at #5 RAPTORS | FULL GAME HIGHLIGHTS

Domaći parket su maksimalno iskoristili Boston Celtcsi. Brooklyn Netsi su imali veliku prednost, u jednom trenutku su vodili 17 razlike, ali su na kraju izgubili 114:107. Kyrie Irving imao je skroman nastup samo dan nakon 50 tisuća dolara teške kazne zbog obračuna s navijačima svog nekadašnjeg kluba.

Zvijezda Brooklyna zaustavila se na 10 poena, osam skokova i jednoj asistenciji, a gotovo pa svaki njegov dodir bio je popraćen zvižducima i dobacivanjima s tribina. Rekli bismo, sasvim očekivano nakon svih onih događanja u prvom susretu.

Do početka četvrte četvrtine prednost gostiju se bila poprilično istopila, ali su još vodili 92:85. Međutim, za manje od osam minuta igre Celticsi su sa -7 došli na +7.

"Odigrali smo jednu starinsku, NBA play off utakmicu". Jednostavno smo bili momčad, ponosan sam na momke kako su reagirali" poručio je junak prve utakmice Jayson Tatum. Kevin Durant bio je prvi strijelac susreta (27p, 4s, 5a), a pratio ga je njegov suigrač Bruce Brown s 23 poena, osam skokova i četiri asistencije. Kod Bostona je Jaylen Brown ubacio 22, a Jayson Tatum 19.

Iznenađenje dana priredili su Chicago Bullsi koji su sinoć na 1-1 poravnali seriju s Milwaukee Bucksima (110:114). Junak gostujuće momčadi, čovjek koji je s 41 poenom, sedam skokova i četiri asistencije srušio branitelje naslova bio je DeMar DeRozan. Crnogorac Nikola Vučević pomogao mu je s 24 poena (13s, 2a), dok je kod domaćina najraspoloženiji bio Giannis Antetokounmpo s 33 poena, 18 skokova i devet asistencija.

Boston Celtics - Brooklyn Nets 114:107 (2:0)
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 101:104 OT (3:0)
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 110:114 (1:1)

Kopirati
Drag cursor here to close