Dno

Gasi se Bosna

Sport / Košarka | 14. 11. 2016. u 14:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna košarkaša federacija (FIBA) prije četiri dana suspendirala je KK Bosna nakon tužbe nekadašnjeg igrača Nikole Vučurovića, kojem je sarajevski klub ostao dužan 180.000 KM.

Na današnoj pres-konferenciji direktor kluba u ostavci Damir Krupalija kazao je da je KK Bosna suspendirana zabranom dovođenjem igrača već četiri-pet godina, a da je tu blokadu FIBA sada odlučila prebaciti na KK Royal, s obzirom na to da se klub, koji se trenutno natječe u Ligi 10, zove KK Bosna Royal Jelly.

''FIBA-i je to bio povod za suspenziju, a, nažalost, rezultat svega toga je obavještenje sportskih prijatelja iz Royala, da zbog postojanja mogućnosti kompletne blokade, suradnja, odnosno Ugovor o poslovnoj tehničkoj suradnji između klubova će morati biti raskinut, kako bi Royal mogao nesmetano nastaviti natjecanje u Ligi 10. Nažalost, veza između Bosne i Royala prestaje. KK Bosna i dalje postoji, a jedini organ koji može ukinuti klub je Ministarstvo pravde i Skupština KK Bosna, koja će biti sazvana u što kraćem roku. Ono što je sigurno da u ovom trenutku ne postoji nijedan legalan način da se ovaj problem riješi'', kazao je Krupalija.

Dodao je kako apsolutno razumije igrača Vučurevića koji čeka već osam godina na isplatu sredstava.

''Nažalost, situacija u ovom trenutku nije rješiva, klub je blokiran. Mi smo se pokušali s njim dogovoriti, ali on ima jako tvrd stav zbog nekih situacija vezanih za prijašnje uprave i nije želio popustiti'', kazao je Krupalija.

Po njegovim riječima ukupan dug KK Bosna iznosi između devet i deset milijuna maraka, koji se napravile ranije uprave.

''Svi raniji ugovori s igračima su zajamčeni i ne postoji nikakav pravni lijek da se izbjegne plaćanje tih ugovora. Ima igrača koji ne traže ta sredstva, ima igrača koji su se odrekli tih sredstava kad su uvidjeli kakva je stvarna situacija, ali ima i ljudi koji imaju pravosnažne sudske presude i svaki račun koji je KK Bosna ikada imala je blokiran'', naglašava.

Krupalija navodi da nitko do sada ništa nije ozbiljno uradio u vezi s tim stanjem te da u Kantonalnom tužiteljstvu postoje prijave na koji nitko nikad nije reagirao.

Na pitanja hoće li klub biti "ugašen", Krupalija je odgovorio da je to "vrlo vjerojatno", te da imaju rok do 23. studenog da se očituju prama FIBA-i.

Kopirati
Drag cursor here to close