Špekulira se o nekom dogovoru Giannisa i Bucksa?

Grci slavili, igrali bez Giannisa Antetokounmpa

Nezvanično, nije riječ o ozljedi, nije ni o poštedi, već o pravilu, bolje rečeno dogovoru Giannisa i njegovih Milwaukee Bucksa. Prema tom dogovoru, Giannis ne smije da odigra više od četiri utakmice u pet dana. Za sada je na dvije.
Sport / Košarka | 06. 09. 2022. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano, reprezentacija Grčke je ostvarila i treću pobjedu u skupini C. Nakon Hrvatske i Italije, dva najteža protivnika u Grci su dobili Veliku Britaniju 93:77 i kako sada stvari stoje susret protiv Ukrajine će biti odlučujući u borbi za prvo mjesto.

Britanci su slično kao protiv Hrvatske odigrali dobro poluvrijeme nakon kojeg su zaostajali samo tri poena, u jednom trenutku su se spustili na poen zaostatka u trećoj, nakon čega Grci opet utakmicu stavljaju pod kontrolu.

Do sredine četvrte četvrtine sve je bilo gotovo. Što se tiče strijelaca, kod Grčke Sloukas 21 poen, Papagiannis 17, Lountzis i Papanikolaou 10. U postavi Grčke nije bilo Giannisa Antetokounmpa. Iznenađenje za mnoge, iako još uvijek zvanično nije poznat razlog zbog kojeg se Dimitrios Itoudis odlučio za ovaj korak.

Nezvanično, nije riječ o ozljedi, nije ni o poštedi, već o pravilu, bolje rečeno dogovoru Giannisa i njegovih Milwaukee Bucksa. Prema tom dogovoru, Giannis ne smije da odigra više od četiri utakmice u pet dana. Za sada je na dvije. Naravno da stručni stožer na čelu s Itoudisom mora kalkulirati, odnosno napraviti procjenu kada je Giannis Antetokounmpo potreban selekciji. Ako se radi o takvom pravilu, onda je Itoudis u vrlo neugodnoj situaciji.

Jer može Giannis preskočiti narednu utakmicu, recimo protiv Ukrajine pa i Estonije, ali onda ga neće biti u dresu reprezentacije za susret polufinala. Ostaje naravno da se pričeka zvanična informacija, pa tek možemo vidjeti kako će se stvari razvijati. Itoudis je novinarima najavio kako će Giannis Antetokounmpo biti u postavi protiv Ukrajine.

Kopirati
Drag cursor here to close