Nakon poraza od Amerikanca

Hill: Danas se više ne boje NBA igrača

"I dalje postoji poštovanje, ali nema straha kao što je to bilo nekada prije 27 godina. Ostatak svijeta nas je brzo dostigao", kaže Hill
Sport / Košarka | 04. 09. 2023. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grant Hill je bio član jednog od onih Dream Team-ova koji su došli nakon originalnog u Barceloni. Osvojio je zlato u Atlanti 1996. godine. Takvih ekipa Amerikanci više nemaju. Sve manje oni najbolji oblače dres reprezentacije. Ovaj sastav koji je tu na Svjetskom prvenstvu jeste kvalitetan, jak, ali nije "strašan". Pokazali su to Litvanci, priznao je i Grant Hill. Direktor reprezentacije.

"Ne postoji više strahopoštovanja kad se igra protiv NBA igrača. Nekada je toga bilo protiv Charlesa Barkleya, Karla Malone i ostalih. I dalje postoji poštovanje, ali nema straha kao što je to bilo nekada prije 27 godina. Ostatak svijeta nas je brzo dostigao. Na Olimpijskim igrama 2000-te godine u Sydneyu su napravili veliki pomak, kasnije smo gubili u nekim važnim utakmicama. Sjetite se samo Sabonisa. On je 1988. godine osvojio zlato, sjajan košarkaš, samo jedan u nizu onih koji su kasnije došli u NBA ligu i inspirirali generaciju novih igrača poput Nowitzkog. Sada imate situaciju u kojoj 30 posto NBA lige su igrači van SAD-a", naglasio je Grant.

Kopirati
Drag cursor here to close