Pet godina 264 milijuna, svaka čast

Jokić oborio rekord novim ugovorom

Bude li mijenjan prije isteka ugovora, imat će pravo na određen postotak koji se obračunava prema trajanju ugovora.
Sport / Košarka | 09. 07. 2022. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je kroz svoju menadžersku karijeru Miško Ražnatović realizirao transfera i transfera, ovaj posljednji koji je ustvari produžetak suradnje njegovog igrača sa klubom je vjerojatno najbolji posao u karijeri. Jer je Nikola Jokić u petak i službeno potpisao najveći ugovor svih vremena u najjačoj ligi svijeta.

Denver je bogato nagradio dvostrukog uzastopnog MVP-a najjače lige svijeta koji će za novi petogodišnji ugovor zaraditi 264 milijuna dolara. Ugovor je tako strukturiran da će Jokić u posljednjoj sezoni imati opciju za 60 milijuna eura.

Posljednja godina tog ugovora ujedno je i najunosnija za Jokića, kojem plaća od prve godine aktivacije ugovora, kada će dobiti 46.55 milijuna dolara za sezonu, raste osam posto godišnje. Bude li mijenjan prije isteka ugovora, imat će pravo na određen postotak koji se obračunava prema trajanju ugovora. Još jednom, Jokić je postavio novi standard u NBA ligi, a vidjet ćemo uskoro tko će mu prvi parirati.

Dvadesetsedmogodišnji srpski košarkaš je 2014. bio tek 41. pick Denvera na draftu, a prije odlaska u Sjedinjene Američke Države igrao je za Megu.

Prošle sezone je odigrao 74 utakmice u regularnom dijelu, a prosječno je bilježio 27.1 poen, 13.8 skokova, 7.9 asistencija i 1.5 ukradenih lopti.

Kopirati
Drag cursor here to close