Liga Bosne i Hercegovine

Košarkaši Slobode dočekuju Posušje

''Ekipa se mora pokazati u najboljem svjetlu, moramo imati pravi pristup i uvijek je posebna obaveza da igramo tako u Mejdanu. Moramo dati maksimum i doći do važne pobjede'', kaže Nedim Džemić, trener OKK Slobode.
Sport / Košarka | 16. 12. 2022. u 10:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:FENA / Košarkaši Slobode dočekuju Posušje

U 7. kolu Lige Bosne i Hercegovine košarkaši Slobode u Mejdanu dočekuju ekipu Posušja. Sloboda je na omjeru 2-4, a Posušje 1-5.

''Utakmica protiv Posušja je izuzetno bitna. Bit ću slobodan i otvoren da kažem da je to utakmica u kojoj apsolutno imamo imperativ pobjede. Ekipa se mora pokazati u najboljem svjetlu, moramo imati pravi pristup i uvijek je posebna obaveza da igramo tako u Mejdanu. Moramo dati maksimum i doći do važne pobjede'', kaže Nedim Džemić, trener OKK Slobode.

Predsjednik Tuzlaka Aid Berbić ističe da ekipa ima priliku pokazati koliko vrijedi.

''Dosadašnji dio prvenstva je takav, sigurno da ekipa treba biti bolje plasirana. Moramo pokazati agresivnost i da sačuvamo domaći teren. Pred nama je jedna utakmica u kojoj ekipa mora pokazati kako treba da igra. Izlazili smo iz povreda, bilo je svega, a ova utakmica će pokazati pravu snagu Slobode'', kaže Berbić.

Na kraju press-konferencije prvotimac Nedim Omerović je pozvao publiku da ih podrži u subotu uvečer.

''Trenirali smo kompletni, bez povreda i nadamo se da ćemo uz zalaganje i trud doći do pozitivnog rezultata. Fokus je na nama i otklanjanju naših grešaka. Pozivam publiku u Mejdan da nas podrži'', rekao je Omerović.

Utakmica Sloboda - Posušje igra se u subotu sa početkom u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close