Napravio je sasvim dovoljno

Kraj karijere Marca Gasola

Košarka vas često tjera da se izolirate i ne budete prisutni kako biste trebali biti", naglasio je Marc koji ostaje u svijetu košarke, njegova sljedeća funkcija je predsjednik katalonskog kluba Girona.
Sport / Košarka | 01. 02. 2024. u 10:02 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinama je bio u sjeni brata Paua što je možda bio njegov najveći problem u karijeri. Jer je bio odličan igrač, jer je napravio strašno puno. Prvak s Toronto Raptorsima, dva puta s reprezentacijom Španjolske najbolji na svijetu, jednako toliko u Europi. Na Olimpijadi je s reprezentacijom dva puta igrao u finalu. Tri puta se našao na All Staru, jednom u najboljoj petorci NBA lige.

Jedno vrijeme je bio najbolji obrambeni igrač NBA lige. Više nije ni potrebno nabrajati iako materijala ima. Posebno ako se gleda karijera do dolaska u NBA. Tamo je promijenio tri kluba, Memphis, Toronto i na kraju je došao u Lakerse. Marc Gasol ima 39 godina, na konferenciji za novinare u Barceloni objavio kraj svoje dva desetljeća duge i uspješne karijere.

"Došlo je vrijeme za povlačenje. Morao sam to učiniti, da sam nastavio igrati to je moglo imati ozbiljne posljedice", dodao je, priznavši da je njegova odluka rezultat "dugog i teškog procesa". Želim biti bolji otac, bolji muž, bolji prijatelj. Košarka vas često tjera da se izolirate i ne budete prisutni kako biste trebali biti", naglasio je Marc koji ostaje u svijetu košarke, njegova sljedeća funkcija je predsjednik katalonskog kluba Girona.

Kluba kojeg Marc i osnovao 2014. godine. U gradu koji nije njegov rodni. Ali je jako važan u razvoju njegove košarkaške karijere. Kada je imao manju minutažu u Barceloni tadašnji klub Girona mu je pružio šansu. Došao je na posudbu, kasnije se nije želio vratiti u Barcelonu. Otišao je u NBA dok se klub raspao.

"Način na koji me je grad prigrlio i pomogao mi da postanem košarkaš je nešto što je utjecalo na mene. Želio sam nešto napraviti, pomoći igračima koji su tu da osjete onu potrebnu sigurnost. Da netko stoji iza tih momaka, klub, grad", pojasnio je jednom prilikom Marc.

Kopirati
Drag cursor here to close