vraća vjeru u sport

Lijepa priča iz Kaknja: Igokea oduševljena reakcijom publike

Sport / Košarka | 13. 05. 2016. u 10:52 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na četvrtoj i posljednjoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine dogodile su se stvari koje bi u civiliziranom društvu trebale biti normalne, no kod nas su vijest.

Naime, puna dvorana u Kaknju je košarkaše gostujuće Igokee dočekala velikim pljeskom na početku utakmice i još većim na kraju, nakon što je Igokea osvojila naslov.

Takva gesta publike u Kaknju dirnula je i samu Igokeu, koja se na gostoprimstvu zahvalila otvorenim pismom.

''Košarkaški klub Igokea i Uprava ekipe iz Aleksandrovca zahvaljuje se svom rivalu u finalnoj seriji, KK Kakanj na sjajnom prijemu i velikodušnom gostoprimstvu koje se rijetko sreće.

Igosi su osvojili titulu prvaka BiH pošto su savladali domaću ekipu u četvrtom susretu sa 70:54. Ono što je obradovalo izabranike Dragana Bajića kao i cijeli stručni stožer našeg tima, jeste fer i korektno navijanje domaćih navijača, posebno aplauzi i ovacije pri uručenju pehara i medalja.

Također, KK Igokea zahvaljuje i svojim navijačima koji su vjerno pratili sve mečeve na kojima su Igosi nastupili u raznim natjecanjima, bilo da se radi o Laktašima ili o gostujućem terenu''.

Kopirati
Drag cursor here to close