Ko ima, ima...

Mat Ishbia kupuje Phoenix Sunse za četiri milijarde dolara!

Ishbia će Sunse i Mercury potrošiti ni manje ni više nego četiri milijarde američkih dolara, objavio je u utorak američki ESPN. Ako se ove informacije pokažu točnim, to će biti najveći iznos za koji je kupljen neki NBA klub.
Sport / Košarka | 20. 12. 2022. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Robert Sarver je već određeno vrijeme na ledu. Još ranije je gazda Phoenix Sunsa i Phoenix Mercuryja suspendiran na godinu dana i kažnjen s 10 milijuna dolara nakon što je protiv njega pokrenuta istraga zbog neprimjerenog ponašanja na radnom mjestu.

Kako sada stvari stoje u budućnosti će ove dvije momčadi imati novog gazdu. Ishbia će Sunse i Mercury potrošiti ni manje ni više nego četiri milijarde američkih dolara, objavio je u utorak američki ESPN. Ako se ove informacije pokažu točnim, to će biti najveći iznos za koji je kupljen neki NBA klub.

Prethodna rekordna kupovina bila je ona Joea Tsaija koji je 2019. kupio paket dionica Brooklyn Netsa koji mu je nedostajao za 2,35 milijardi USD. Mat Ishbia je bogatstvo stekao naslijedivši svog oca na poziciji čelnog čovjeka financijske tvrtke United Wholesale Mortgage, koju je njegov otac osnovao 1986.

Robert Sarver je preuzeo Sunse 2004. godine, od legendarnog Jerryja Colangela. Momčad nikada nije bila prvak, ima tri konferencijske titule i osam divizijskih naslova. Prvo finale su izgubili od Bostona 1976. godine, drugo od Chicaga 1993. godine, treće od Milwaukee Bucksa ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close