MaxBet 3x3 Liga

MaxBet 3x3 Liga BiH: Mostar uvršten u kalendar FIBA eventa

Mostar će biti domaćin FIBA turnira u sklopu MaxBet 3x3 lige BiH 2. i 3. kolovoza 2024. Turnir će okupiti najbolje ekipe iz cijele zemlje, promovirajući grad kao sportsku destinaciju.
Sport / Košarka | 11. 07. 2024. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje "3x3 Basket" Mostar, nakon uspješne organizacije turnira posljednja dva ljeta, ove godine pravi značajan iskorak. Njihov turnir, koji je započeo kao lokalno natjecanje, postao je dio službenih FIBA događanja. Ove godine, turnir je dobio još veće priznanje – uvršten je u kalendar MaxBet 3x3 lige Bosne i Hercegovine.

Košarkaški savez BiH pokrenuo je ovaj Tour kao službeno prvenstvo BiH u 3x3 basketu. Prepoznavši trud i rad udruženja "3x3 Basket", Mostar je izabran kao jedno od samo 12 mjesta u državi gdje će se održati turniri ovog prestižnog natjecanja.

MaxBet 3x3 liga BiH predstavlja zvanično prvenstvo koje se sastoji od 12 odabranih turnira širom zemlje. Pobjednik Toura je ekipa koja sakupi najviše bodova kroz cijeli Tour, čime stječe pravo nastupa na Masters turniru, najvišem nivou 3x3 basket sporta.

Mostar će ove godine biti deseta stanica Toura, a turnir će se održati 2. i 3. kolovoza 2024. godine na platou ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Ovo je izuzetna čast za grad i potvrda kvalitetnog rada i organizacije udruženja "3x3 Basket".

Turnir u Mostaru privući će najbolje ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine, a publika će imati priliku uživati u vrhunskom 3x3 basketu. Organizatori se nadaju velikom odazivu i podršci lokalne zajednice te vjeruju da će turnir biti još jedan korak naprijed u razvoju ovog sporta u Mostaru i šire.

Očekuje se da će turnir biti vrhunski sportski događaj, s puno uzbuđenja i natjecateljskog duha, te da će dodatno promovirati Mostar kao značajnu sportsku destinaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close