bljesak na eurobasketu

Mostarac glavna tema razgovora u Zagrebu

Sport / Košarka | 06. 09. 2015. u 12:02 Igor Marinović

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči samog početka Eurobasketu u Zagrebu, gdje se održava skupina C, bilo je puno bojazni od strane hrvatskih kolega da će organizacija biti katastrofalna.

Njihove bojazni povećao je prijateljski turnir uoči Eurobasketa, gdje je malo toga funkcioniralo, no naš zaključak nakon prvog dana je da je Hrvatska svoj dio posla odradila bez zamjerke.

Uvjeti za rad novinara su dobri – neki se žale na položaj novinarske tribine, no tu su organizatori nemoćni jer je Arena Zagreb pogodnija za koncerte, nego za sportske događaje. Internet je korektan, volonteri uslužni, a čak ni oni najizbirljiviji među medijskim 'džabašima' ne mogu se požaliti na hranu koja je doista izvrsna.

Druga stvar oko koji su se brinuli kolege jeste posjeta. Na utakmici između Slovenije i Hrvatske bila je puna dvorana. Domaćima je zasmetalo što su Slovenci, premda ih je bilo puno manje, nadglasali Hrvate.

Na utakmici Grčke i Makedonije bila je lijepa atmosfera za koju su zaslužni Makedonci, a susret Gruzije i Nizozemske protekao je u polupraznoj Areni. No, recite nam vi gdje bi ove dvije reprezentacije napunile dvoranu, osim u Nizozemskoj ili Gruziji?

Ne znamo je li organizator poslušao kritike i primjedbe uoči početka ovog natjecanja, koje je sigurno najveće koje se održava u Hrvatskoj nakon rata, veće i od rukometnog svjetskog prvenstva, ili su hrvatski novinari samo poslovično čangrizavi.

Bilo kako bilo, prvi dan Eurobasketa u Zagrebu protekao je bez problema i organizacija nije bolja, ali niti lošija od onoga kako su to napravili Slovenci.

Doduše, Zagreb još uvijek ne 'diše' košarku, ali ipak se sve više na ulici priča o košarci. Trenutno je glavna tema - Mostarac, odnosno Bojan Bogdanović i njegov potres mozga na sinoćnjoj utakmici.

Zagrepčani su se jako zabrinuli za jednog Hercegovca, a to se ne događa previše često...

Kopirati
Drag cursor here to close