ŽKK Zrinjski 2010

Mostarke pred povijesnim nastupom: S domaćim curama protiv najboljih

Košarkašice ŽKK Zrinjski 2010 prvi put od svog osnivanja igrat će prvu košarkašku ligu Bosne i Hercegovine.
Sport / Košarka | 26. 10. 2022. u 08:47 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaško prvenstvo za žene kreće ovog vikenda, istovremeno kao i ono za košarkaše, a ove sezone brojat će 11 klubova. Prvi put u najvišem rangu natjecat će se i mostarski klub, ŽKK Zrinjski 2010 koji je to pravo izborio osvojivši A1 ligu prošle sezone.

Plasman u najviši rang samo je kruna strelovitog uspona ovog kluba koji postoji tek nekih 12 godina i koji je isključivo plod rada entuzijasta, bolje reći entuzijastica koje su ga i pokrenule. Sve što su napravile, napravile su vlastitim radom, pa će zato i Prvu ligu igrati s vlastitim domaćim kadrom, bez stranih pojačanja, jer ovo je ionako najviše nagrada za vlastiti trud.

"U Premijer ligi ćemo nastupiti isključivo sa domaćim igračicama koje su ponikle iz naše škole košarke. Ove djevojke posljednjih par godina nižu jako dobre rezultate kroz Ligu mladih KS Herceg Bosne, ali i u A1 ligi KS Bosne i Hercegovine", kaže Nikolina Pandža, predsjednica ovog kluba, ali ujedno i trenerica prve ekipe.

Cjelokupna ekipa sastavljena je isključivo od igračica koje su prve korake i napravile u tom klubu, a jedino pojačanje je u stručnom stožeru gdje je kao pomoćni trener došao Filip Novak.

Druge ekipe, uključujući aktualne prvakinje Play-Off iz Sarajeva, u svojim redovima imaju i Amerikanki i seniorskih reprezentativki, no u mostarskom klubu ne opterećuju se nikakvim rezultatskim imperativima.

"Prvenstvo će biti vrlo jako, ali nemamo nikakvih imperativa i ulazimo u Premijer ligu posve neopterećeno. Potpuno nova situacija za nas jer ne nastupamo više u nižoj ligi u kojoj je uvijek bilo prisutno breme favorita za osvajanje trofeja. Svjesni da se od ove sezone nalazimo u društvu najboljih, s potpunim respektom prema svim ostalim klubovima, ulazimo u sezonu potpuno rezultatski neopterećeno, s imperativom stjecanja košarkaškog iskustva", dodaje Nikolina Pandža, čija će ekipa prvi povijesni nastup u najvišem rangu imati već ovog vikenda, i to na svom parketu protiv zeničkog Čelika.

Prije dva mjeseca predstavnice kluba bile su na prijemu kod gradonačelnika Mostara Marija Kordića koji im je obećao potporu, ali valja se samo nadati da to neće ostati samo na priči i praznim obećanjima, jer i entuzijazam i mukotrpni rad ovih cura ima svoje limite.

"Važno nam je da klub ostane na zdravim temeljima, a onda će kroz rad i trud stići i rezultati. Nadam se samo da će sezona proteći bez ozljeda i problema oko financiranja te da ćemo se moći posvetiti isključivo košarci. Za ovaj iskorak zaslužni su i naši prijatelji iz HŠK Zrinjski Mostar kojima se ovom prilikom zahvaljujem, a posebno gospodi Denisu Lasiću i Danku Šulenti.

Zahvalni smo i JP-u Elektroprivreda HZ HB, koja nam je početkom godine ukazala povjerenje. Obećana nam je podrška od gradonačelnika Mostara dr. Marija Kordića, kao i Sportskog saveza Grada Mostara, te se iskreno nadamo da ćemo uz dodatnu pomoć ljudi iz privatnog sektora moći uspješno zatvoriti financijsku strukturu natjecanja za ovu sezonu", zaključila je predsjednica i trenerica ŽKK Zrinjski Nikolina Pandža.

Roster ŽKK Zrinjski za sezonu 2022/2023

BEKOVI: Ana Leko, Monika Jurič, Hana Hadžihusejnović, Jelena Čutura, Katja Bakalar, Mihaela Bernadić. KRILA: Ivana Đolo, Sara Herceg, Katarina Mihalj, Brigita Stanić, Sara Opančar. CENTRI: Karla Lasić, Mihaela Ereš, Klara Blažević. 

Trener: Nikolina Pandža. Pomoćni trener: Filip Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close