Derbi kola

Nekadašnji trener Mostaraca: Protiv Zrinjskog nas zanima samo pobjeda

Sport / Košarka | 09. 01. 2016. u 15:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 15. kola Lige košarkaša BiH, u nedjelju u Mejdanu OKK Sloboda dočekuje Zrinjski iz Mostara.

Nakon pobjede u prošlom kolu protiv Sparsa u Sarajevu, porastao je optimizam u redovima tuzlanskog kluba.

''Samo nas pobjeda zanima. Zrinjski ima dosta kvalitetnu petorku i ukoliko moji igrači uspiju zaustaviti vanjski šut i njihovog najboljeg košarkaša Vedrana Princa pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Mi još vjerujemo da možemo dohvatiti Ligu za prvaka. Ekipa je odmorna i puna samopouzdanja trako da razmišljamo o nova dva boda'', izjavio je na konferenciji za novinare trener Tuzlaka, Boris Džidić.

Gosti dolaze u izmijenjenom sastavu u odnosu na dosadašnji tijek sezone. Zrinjski su napustili Mujo Tuljković i Milan Janjušević, a novo pojačanje je bivši košarkaš Partizana Nemanja Bezbradica.

Zdravstveni bilten u Slobodi je mnogo bolji u odnosu na ranije utakmice. Potpuno su se oporavili Mirza Hrnčić i Enes Latifagić, a izvan stroja je samo kadetski reprezentativac BiH Emir Čerkezović koji ima ozlijedu stopala.

Utakmica pobuđuje veliko zanimanje među tuzlanskim ljubiteljima košarke i zbog činjenice da se na klupi Mostaraca nalazi proslavljeni košarkaš i trener Sloboda Dite, Senad Muminović. On je u izjavi za Fenu rekao da kao trener Zrinjskog neće imati respekta prema OKK Slobodi, tim više što se njegova ekipa bori za opstanak u elitnom društvu.

Utakmica OKK Sloboda – Zrinjski igra se u velikoj dvorani Mejdana u Tuzli, u nedjelju, 10. siječnja, sa početkom u 19,30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close