NBA liga

VIDEO I Nikada prije: Dva Francuza prva dva picka na draftu

Obojica su nosila dres reprezentacije Francuske na Svjetskom prvenstvu u Mađarsko prošle godine, kada je njihova reprezentacija poražena tijesno u finalu od Španjolske.
Sport / Košarka | 27. 06. 2024. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada je bilo nešto ovako nezamislivo, sada je realnost. Prva dva picka na ovogodišnjem draftu bila su rezervirana za igrače iz Europe. Dva Francuza za povijest NBA lige.

Prvi je Zaccharie Risacher, drugi Alex Sarr. Zacchariejevo prezime nije nepoznato u košarkaškim krugovima, njegov otac Stéphane Risacher je bio poznati košarkaš, osvajač srebrne medalje na Olimpijski igrama u Sydneyu. Igrao je u Španjolskoj (Malaga, Murcija), Grčkoj (Olympiacos) s kojim je osvojio Kup. Njegov sin Zaccharie, krilni 19-godišnjak iz Francuske, visok 205 centimetara, priključit će se redovima Atlanta Hawksa. Alex Sarr iz Pert Wildcatsa će karijeru nastaviti u ekipi Washington Wizardsa.

Obojica su nosila dres reprezentacije Francuske na Svjetskom prvenstvu u Mađarsko prošle godine, kada je njihova reprezentacija poražena tijesno u finalu od Španjolske.

Kada je u pitanju ostatak poretka. Houston Rocketsi pikirali su beka iz Kentuckyja Reeda Shepparda, San Antonio Spursi Stephona Castlea, Detroit Pistonsi Rona Hollanda, a u Portland stiže Chole, treći francuski predstavnik u top 10 pickova. Spursi su odabrali Roba Dillinghama i razmijenili u Minnesotu, Memphis se zadovoljio 224 cm visokim Zachom Edeyom, a Utah Jazz uzeo je Codyja Williamsa. Susjedi s istoka pomno su pratili rutu Nikole Topića, 18-godišnjeg playmakera iz Crvene Zvezde, koji je kao 12. izbor ušao u ekipu Oklahome.

Video: NBA draft 2024

Matas Buzelis će na adresu Chicaga, Devin Carter u Sacramento, a lottery pick Portland je razmijenio u Washington s Malcomom Brodonom i pickom prve runde 2029., a dobit će Denija Avdiju. Bub Carrington 14. je pick i ide u redove Washingtona. NBA liga je po prvi put u svojoj povijest odlučila razdvojiti prvi i drugi krug drafta. Drugi krug drafta će biti održan večeras u studiju ESPN-a u New Yorku, a najviše pažnje će privući Bronny James, sin LeBrona Jamesa kojeg bi trebali Lakersi izabrati 55. pickom kako bi zaigrao s ocem.

Kopirati
Drag cursor here to close