nba doigravanje

Nova drama u Atlanti, Golden State na korak od finala Zapada

Sport / Košarka | 14. 05. 2015. u 09:13 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi nositelji svojih konferencija u NBA ligi, košarkaši Atlanta Hawksa na Istoku, te Golden State Warriorsa na Zapadu, poveli su sa po 3-2 protiv Washington Wizardsa, odnosno Memphis Grizzliesa u svojim dvobojima drugog kruga doigravanja, pa ih od plasmana u konferencijska finala dijeli još po jedan uspjeh.

Hawksi su do pobjede u petoj utakmici protiv Wizardsa na svom parketu stigli na dramatičan način košem Ala Horforda za konačnih 82:81 sekundu prije isteka vremena.

U posljednjem napadu domaćih u prodor pod obruč krenuo je mladi Dennis Schroeder, ali ga je blokirao John Wall. Ipak, Al Horford je u borbi za loptu nadvisio Nenea i nakon skoka u napadu pogodio za veliku pobjedu domaćih.

Šesta utakmica ovih suparnika na programu je u petak u Washingtonu, a u slučaju pobjede domaćih odlučujuća sedma igrat će se u ponedjeljak u Atlanti. U drugom dvoboju polufinala Istoka Cleveland Cavaliersi vode protiv Chicago Bullsa sa 3-2, a ta će dva sastava svoj šesti dvoboj igrati večeras u Chicagu.

Golden State Warriorsi obranili su prednost domaćeg terena u petoj utakmici protiv Memphis Grizzliesa uvjerljivom 98:78 pobjedom.

Šesti dvoboj Grizzliesa i Warriorsa na programu je u petak u Memphisu, dok će se eventualna odlučujuća sedma igrati u Oaklandu u nedjelju. U drugom dvoboju polufinala Zapada Los Angeles Clippersi vode protiv Houston Rocketsa sa 3-2, te večeras imaju priliku na svom terenu izboriti plasman u konferencijski finale.

Kopirati
Drag cursor here to close