NBA

NY Post: Bogdanović vuče "najgoru momčad" prema iznenađujućoj sezoni

Sport / Košarka | 31. 10. 2016. u 12:47 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kladioničari su uoči nove NBA sezone predvidjeli da će Brooklyn Netsi biti najgora momčad lige, čak su i igrači privatno, ali i javno, priznali da je to realnost.

Svi osim Bojana Bogdanovića, piše Bryan Lewis u New York Postu, prenosi HRT.

Hrvatsko krilo inzistira da će Netsi izboriti doigravanje, a nakon solidnih igara u prve tri ovosezonske utakmice, Mostarac je uvjeren da će njegova momčad iznenaditi prognozere i nadmašiti očekivanja, dodaje Lewis.

“Od nas se očekuje jako malo, čuo sam to. No mislim da smo odigrali tri utakmice na visokom nivou, posebno zadnje dvije, u kojima smo bili bez najboljeg igrača. Sve u svemu, ako nastavimo ovako, mislim da ćemo dosta pobjeđivati”, rekao je Bogdanović.

Netsima je predviđeno samo 20,5 pobjeda, četiri manje od druge najgore momčadi. Ako uspiju iznenaditi analitičare i prognozere, veliku ulogu u tome morat će odigrati upravo Bogdanović, koji zabija 17 koševa po utakmici.

“Hrvat nije još došao na nivo šuterske učinkovitosti kakvu je prikazivao na Olimpijskim igrama, ali uskoro očekuje rast šuterske forme. U međuvremenu, zaokružio je svoju igru na nove načine. Nakon 9,0 i 11,2 poena po utakmici iz prve dvije NBA sezone, u klubu sad očekuju više od Bojana”, piše Lewis. 

“Prošle sezone pokazao je rane znakove ohrabrujućeg napretka. Tricaški učinak mu je skočio s 32 na 42 posto, a nakon odlaska Joe Johnsona i opći šuterski učinak mu je narastao s 10,4 na 15,2 poena po utakmici. Posebno je dobar bio u Riju, gdje je s 25,3 koša u prosjeku bio najbolji košarkaš na OI-ju u zadnjih 20 godina, dodaje novinar New York Posta.

Ipak, njegove napadačke sposobnosti nikad nisu bile upitne, upitna je uvijek bila obrana. Prošle sezone bio je najgori u momčadi po obrambenom rejtingu. Međutim, trener Atkinson ove sezone daje mu teške obrambene zadatke i očekuje više.

“Čuvao je Antetokounmpa i Paula Georgea. Ima visinu i pametan je, nema razloga da ne bude dobar obrambeni igrač”, rekao je Atkinson.

Trener ga je izazvao i da popravi skok. Čini se da je na pravom putu, karijerni prosjek mu je 3,0, a ove sezone zasad je na 4,7, dok je u subotu u Milwaukeeju upisao osam skokova.

“Želim ga zagrliti”, rekao je Atkinson.

Trener će to htjeti učiniti puno puta ove sezone ako Bogdanović nastavi ovako igrati, zaključuje Brian Lewis članak u New York Postu.

Kopirati
Drag cursor here to close