U velkom finalu

Panathinaikos sve preokrenuo i uzeo titulu Real Madridu

Posljednja lopta je ostala u rukama Mathiasa Lessorta koji se jednostavno slomio. Nije ispuštao loptu iz ruke, sjeo je na parket ispod koša i počeo plakati. Plakao je Papapetrou, dok je Ataman bio presretan.
Sport / Košarka | 26. 05. 2024. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Panathinaikosa su osvojili naslov prvaka Europe. Jedna potpuno nova ekipa je u prvoj zajedničkoj sezoni uspjela otići do kraja. Sjajnom igrom prije svega u drugom poluvremenu Panathinaikos je sredio branitelja naslova, Real Madrid 95:80.

Real Madrid koji je u drugom dijelu limitiran na samo 26 poena. U trećoj četvrtini na svega sedam. Znao je Ataman da jednostavno njegova ekipa neće moći parirati u nekoj šuterskoj utakmici Realu.

Morali usporiti Real

Da neće moći igrati neku brzu košarku koja daleko više odgovara Realu. U nastavku je Panathinaikos pojačao ritam u obrani, igrati u fazi napada na sigurno. Čekajući pravu priliku da preokrene susret.

Real je na najbolji način, za manje od tri minute je vodio 10:3, u finišu prve četvrtine deset razlike. U toj prvoj dionici su košarkaši Reala uspjeli ubaciti pomalo nevjerojatnih 36 poena. Kad je Causer poentirao za 41:27, činilo se kako Real ovu utakmicu teško može izgubiti.

Već u finišu prvog dijela počeo pad Reala

Međutim, već tada je polako počela padati igra Reala u fazi napada. Do završnice prvog dijela Panathinaikos se spustio na 43:39. Poeni Sloukasa za 54:49 u posljednjim sekundama prvog dijela kao da su nagovijestili veliki preokret u nastavku. Sloukas je sa svakim novim poenom podizao nivo svoje igre, Lessort se sjajno nosio s centrima Reala Tavaresom i Poirierom, nije više bilo Musinih poena.

Ni veterani nisu pomogli

Trener Reala je postao svjestan kako utakmica klizi iz njegovih ruku, na parket je poslao Llulla, Rodrigueza i Fernandeza, ali ovaj put ni oni nisu mogli pomoći. Sloukas je vezao dvije trice za 79:71, Real odgovara serijom 5:0, ali onda ide nova Panathinaikosa 7:0 koju je "začinio" Mitoglou tricom za kraj nadanja navijača Reala, za vodstvo
Panathinaikosa 86:76. Posljednja lopta je ostala u rukama Mathiasa Lessorta koji se jednostavno slomio.

Suze Lessorta i Papapetroua

Nije ispuštao loptu iz ruke, sjeo je na parket ispod koša i počeo plakati. Plakao je Papapetrou, dok je Ataman bio presretan. Jedini je on čini se vjerovao da ova ekipa može otići do kraja. Dimitrios Giannakopoulos je kroz utakmicu na svoj način prošao jedan emotivni roller coaster. Kostas Sloukas je odigrao vrhunsku utakmicu, postigao je 24 poena uz samo jedan promašaj s linije slobodnih bacanja.

Video: Panathinaikos - Real Madrid 

Kendrick Nunn je dodao 21 poen, Lessort 17. Za Sloukasa je ovo četvrta titula, treća s različitim klubovima. Ataman je uzeo treći naslov nakon dva osvojena s Anadolu Efesom. Kod Reala je Musa ubacio 15 poena, Campazzo 12, Rodriguez 11. Trica je bila katastrofalna za Real, posebno u drugom dijelu (11/36). Musa je šutirao 1/6, Hezonja 1/7, Llull 2/7. Za Panathinaikos je ovo sedma titula prvaka Europe, prva nakon 2011. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close