Seminar za trenere

Preko 40 trenera na seminaru za trenere pod KS Herceg Bosne

Sport / Košarka | 11. 12. 2022. u 13:49 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški savez Herceg Bosne u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru (FPMOZ) organizirao je u subotu seminar za trenere koji rade u klubovima  KS Herceg -Bosne,kao nastavak implementacije nedavno potpisanog sporazuma o suradnji. 

Osnovne metodološke principe košarkaškog treninga za više od 40 trenera pojasnio je doc.dr.sc. Miran Pehar. Bitne značajke pravilnog progresivnog kondicijskog košarkaškog treninga kao i višegodišnje iskustvo u radu sa mladim košarkašima okupljenim trenerima prenio je doc.dr.sc. Mate Brekalo. 

Praktične postulate temeljne košarkaške izobrazbe trenera učitelja  približio gost predavač iz Španjolske, profesor košarke Davor Matković. S profesorom Davorom Matkovićem i  doktorima košarke Sveučilišta u Mostaru, Miranom Peharom i Matom Brekalom dogovorena je buduća suradnja u sustavnoj edukaciji trenera kao i izrada strategije razvoja košarke na prostoru Herceg Bosne. 

KS Herceg Bosne / Davor Matković

KS Herceg Bosne se zahvalio svim sudionicima seminara, posebno demonstratorima  reprezentativnoj  kadetskoj selekcije košarkaša  iz svih klubova KS HB, stoji u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close