In Memoriam

Preminuo Goranko Andrić, bivši košarkaš mostarske Lokomotive

Andrić je rođen 1957. godine u Mostaru, jedno vrijeme bio je i kapetan Lokomotive i jedan od njezinih najboljih igrača. Od 1992. godine živio je u Novom Sadu.
Sport / Košarka | 26. 08. 2024. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Goranko Andrić, nekadašnji košarkaš mostarske Lokomotive

Bivši košarkaš mostarske Lokomotive Goranko Andrić preminuo je u Novom Sadu u 67. godini života, objavila je njegova obitelj.

Andrić je rođen 1957. godine u Mostaru, jedno vrijeme bio je i kapetan Lokomotive i jedan od njezinih najboljih igrača. Od 1992. godine živio je u Novom Sadu.

Mostarska Lokomotiva iznjedrila je veliki broj uspješnih košarkaša, a klub se natjecao i u II. košarkaškoj ligi Jugoslavije (1971/72 te 1976/78).

Na jednoj od arhivskih slika vidimo sastav Lokomotive iz 1979. godine, a činili su ga:

Trener Zvonimir Buntić, Adnan Sarajlija, Veselin Aleksić, Zlatko Omanović, Dragan Lukenda, Darko Blažević (gornji red), Milan Drašković, Josip Perić, Miro Miličević, Goranko Andrić, Željko Vučković (donji red).

Nažalost, od sportaša na donjoj slici više nisu među živima: Veselin Aleksić, Zlatko Omanović, Darko Blažević, Željko Vučković, Goranko Andrić i trener Zvonimir Buntić.

Foto: Facebook / Košarkaši Lokomotive (1979.)

Andrić je pripadao jednoj od niza nadarenih mostarskih generacija sportaša koji su maštali o gradskoj sportskoj dvorani, ali nažalost nisu je dočekali.

"Mi sportaši, koji putujemo u druge centre, pa i one mnogo manje od Mostara, sa slabijom privrednom i materijalnom bazom, često ostanemo impresionirani uvjetima u kojima sportaši rade, pripremaju se i održavaju sportske manifestacije. Gdje god maknete, dočeka vas prava sportska dvorana, o kojoj mi sanjamo, o kojoj maštamo godinama", izjavio je pokojni Andrić daleke 1984. godine za mostarski tjednik Sloboda.

Nažalost, ni 40 godina nakon ove izjave mostarska sportska dvorana nije ni blizu završetku radova i svečanom otvorenju.

Goran Andrić bit će pokopan u srijedu 28. kolovoza na groblju u Petrovaradinu. 

Foto: Facebook / Magija košarkaške lopte - Goranko Andrić (Mostar, 1957. - Novi Sad, 2024.)
Kopirati
Drag cursor here to close