22 godine

Real Madrid odao počast velikom Draženu

Sport / Košarka | 07. 06. 2015. u 21:02 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski košarkaški prvak Real Madrid prisjetio se u nedjelju svog bivšeg igrača Dražena Petrovića koji je prije 22 godine poginuo u prometnoj nesreći nakon što je prethodno španjolskom klubu donio naslove Kupa pobjednika kupova i španjolski Kup kralja.

"Imao je samo 28 godina no već je bio zacementirao svoj legendarni status u europskoj košarci. Navijači Real Madrida uživali su u njegovim vještinama tijekom sezone 1988/89", objavio je klub na svojoj internetskoj stranici uz video isječak u trajanju 2,19 minuta.

Dražen Petrović, rođen u Šibeniku, poginuo je u Njemačkoj 7. lipnja 1993. u prometnoj nesreći. Igrao je za Šibenku, a zatim Cibonu iz koje je prešao u Real Madrid gdje je nosio broj 5.

"Među brojnim nezaboravnim potezima za Bijele bila su njegova 62 koša protiv Snaidero Caserte u Kupu pobjednika Kupova", podsjeća Real.

Petrović je iz Madrida otišao u NBA gdje je igrao za Portland Trail Blazerse i New Jersey Netse.

U najvećoj španjolskoj robnoj kući El Corte Inglés u Madridu još uvijek se prodaje njegov dres New Jersey Netsa s brojem 3.

"Za njega je Europa bila premala", istaknuo je španjolski dnevni list Marca posvetivši mu u nedjelju tekst pod naslovom "22 godine bez Petrovića, genijalca iz Šibenika koji je promijenio basket".

Kopirati
Drag cursor here to close