Kao da imaju devet života

Real u finalu Eurolige

Tavares je bio pravi, na 20 poena je dodao velikih 15 skokova, Hezonja je bio drugi strijelac s 14 poena, 9 skokova ali njegov doprinos u obrani je bio možda čak i puno veći.
Sport / Košarka | 19. 05. 2023. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bili su na koljenima nakon dvije utakmice četvrtfinala. I onda su krenuli. Četiri utakmice zaredom dobili. Tri protiv Partizana, u polufinalu Final Foura stigla je najslađa. Ona protiv Barcelone.

Opet sjajnom igrom u drugom poluvremenu. Opet na pogon provjernog društva kojeg godinama gledamo pod koševima. Osam i pol minuta prije kraja utakmica je bila u egalu 58:58. Laprovittoli je svirana nesportska, Chacho Rodriguez pogađa tri sloboda, pa jednom za dva, još jednom za tri poena za plus sedam Reala.

Klupa Barcelone zove time out, ali pomoći nema. Tavares i Hezonja preuzimaju u završnici i Real slavi 78:66. Tih posljednji osam minuta Real je dobio 20:8. Imala je Barcelona plus devet u finišu prvog poluvremena, dok je Real u trećoj četvrtini napravio seriju 15:0.  Svoj doprinos u tom dijelu utakmice dao je i Musa.

Jednostavno, Real izgleda kao mačka s devet života. Tavares je bio pravi, na 20 poena je dodao velikih 15 skokova, Hezonja je bio drugi strijelac s 14 poena, 9 skokova ali njegov doprinos u obrani je bio možda čak i puno veći.

Chacho je dodao 12 poena, Musa sedam uz šut 2/8. Barcelona je imala loš šut za dva poena, 10/30, jesu njeni košarkaši pogodili 14 trica, ali su promašili čak 25, sam Mirotić je šutirao 0/7. Abrines je sa 16 poena bio najbolji.

"Nastojim da igram najbolje što mogu u svakoj utakmici, nastojim da pomognem ekipi da stigne do pobjede. Imamo sjajnu atmosferu u timu, ekipa smo koja se nikada ne predaje. Sada je cilj da se odmorimo, osvježimo i pripremimo za finale", poručio je sjajni Tavares.

Kopirati
Drag cursor here to close