Svjetsko prvenstvo

Španjolska nakon dva produžetka slomila Australiju i otišla u finale

Španjolci su prvi finalisti SP-a nakon što su u dramatičnoj utakmici nakon dva produžetka i 50 minuta velike borbe slavili protiv Australije.
Sport / Košarka | 13. 09. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski košarkaši igrat će u finalu Svjetskog prvenstva nakon što su u polufinalu u Pekingu nakon dva produžetka svladali Australiju s 95-88 (22-21, 10-16, 19-18, 20-16; 9-9, 15-8).

U drugom polufinalu u 14:00 sati igraju Francuska i Argentina.

Foto: FIBA / Španjolska - Australija

Španjolci su prvi finalisti SP-a nakon što su u dramatičnoj utakmici nakon dva produžetka i 50 minuta velike borbe slavili protiv Australije. Australci su u svom prvom polufinalu "Mundobasketa" u povijesti izgledali jako dobro, vodili su veliku većinu utakmice, ali u završnicama regularnog dijela i prvog produžetka nisu iskoristili napade za pobjedu, javlja Hina.

Video: Sažetak utakmice Španjolska - Australija

Španjolci su nakon prve četvrtine prvi puta poveli tek devet sekundi prije kraja, a utakmici su dobili na iskustvo i činjenicu da su promašili svega jedno slobodno bacanje.

Španjolcima je ovo druga medalja na svjetskim prvenstvima, a 2014. godine su bili prvaci.

Foto: FIBA / Španjolska - Australija

Kod Španjolaca je briljirao Marc Gasol s 33 ubačaja, tri trice i 6 skokova, Ricky Rubio je dodao 19 poena, 12 asista i 7 skokova, a Sergio Lull je postigao 17 koševa i 4 trice. Australce je predvodio Patty Mills s 34 ubačaja, 4 trice, ali i 7 izgubljenih lopti, utakmicu karijere je odigrao igrač Pertha Nick Kay 816, 11 skokova), dok je veteran Andrew Bogut zabio 12 koševa i imao 9 skokova, javila je Hina.

Foto: FIBA / Španjolska - Australija
Kopirati
Drag cursor here to close