nova sezona

Sutra kreće ABA liga: Igokea u borbi za ostanak

Sport / Košarka | 30. 09. 2015. u 11:55 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova sezona u košarkaškoj ABA ligi počinje u četvrtak. Jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u ovom regionalnom natjecanju bit će aktualni prvak Igokea iz Laktaša, koji u uvodnom susretu u petak gostuje u Zagrebu ekipi Cedevite, prošlosezonskog finalista.

Po riječima trenera Željka Lukajića, cilj Igokee u novoj sezoni je afirmacija mladih igrača i ostanak u ABA ligi, a u domaćem prvenstvu obrana naslova prvaka.

- Nadam se da cilj možemo ostvariti unatoč problemima koje smo imali tijekom pripremnog ciklusa. Ekipa je spoj mladosti i iskustva. Pored mladih košarkaša tu su i košarkaši koji su igrali u Ligi Srbije i za njih će ABA liga biti novo iskustvo. Zbog toga će nam u novoj sezoni trebati strpljenja - kazao je Lukajić.

Trener bh. prvaka smatra da ekipe Crvene Zvezde, koja brani naslov, Cedevite i Budućnosti odskaču po igračkom kadru, a da su ostali timovi izjednačeni.

- Očekujem kvalitetne i neizvjesne susrete jer će se voditi velika borba za četvrto mjesto koje vodi u play-off, ali također i za ostanak - kazao je Lukajić.

Za Igokeu će u novoj sezoni nastupati: Aleksandar Ćapin, Miroslav Pašajlić, Miloš Dimić, Nikola Pešaković, Darko Talić, Marko Čakarević, Nemanja Krstić, Đorđe Milošević, Žarko Rajković, Nemanja Todorović, Igor Kesar, Miloš Komatina, Josip Mikulić, Jordan Railey i Vuk Radivojević.

Novi članovi ABA lige su slovenski prvak Tajfun, te Sutjeska iz Nikšića. Naslov brani Crvena zvezda.

Parovi 1. kola
ČETVRTAK
Zadar - Cibona (17.00)
Olimpija - MZT (17.00)
Budućnost - Krka (19.00)
Crvena zvezda - Mega Leks (21.00)
PETAK
Tajfun - Sutjeska (17.00)
Cedevita - Igokea (19.00)
Metalac - Partizan (21.00)

Kopirati
Drag cursor here to close