OKK SLoboda

Pandža: Poraz u Mostaru bio je hladan tuš za nas

Sport / Košarka | 02. 04. 2019. u 14:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: TuzlaLive.ba / Josip Pandža trener OKK Sloboda

Nije poraz košarkaša OKK Slobode u 1. kolu Lige za prvaka, protiv Zrinjskog u Mostaru, neočekivan, ali jeste velika razlika u broju primljenih i postignutih poena (89:65).

Razočarenje je tim više ako se zna da su Tuzlaci samo mjesec dana prije, na istom parketu, zamalo dobili aktualne državne prvake.

''Imali smo loš start, a rezultat na semaforu, na našu žalost, realan je s obzirom na to što se događalo na terenu. Taj poraz je kao ''hladan tuš'', da nas trgne iz uspavanosti i da ubuduće pokažemo veću energiju, borbenost, htijenje i sportski motiv. Ako protiv Sparsa budemo igrali kao ''dole'', onda imamo problem za neku veću analizu'', rekao je trener Josip Pandža na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je da ekipa Sparsa ima sjajnu sezonu, te da su nesretno poraženi u polufinalu play-offa ABA 2 lige.

'' Imaju sjajan roster od 14 igrača i moramo protiv njih igrati maksimalno i da shvatimo da utakmica nikad nije završena, da nam se ne bi dogodilo kao u Kupu BiH koju smo izgubili iako smo vodili s velikom razlikom'', podsjetio je trener Tuzlaka.

 Sparsi su takav tim, dodaje, da ih ne fascinira ni veliki gubitak, a ni veliki dobitak.

''Imaju ogromnu mašineriju koja melje iz minute u minutu i moramo na takvu igru odgovoriti prvenstveno kontaktom, željom, htjenjem i zatvaranjem skoka, kao i dobrim trčanjem unazad i fizički jako. Tek tada imamo šanse da dobijemo utakmicu. Naš isključivi cilj je da pobijedimo, jer imamo kvalitetu. Ali, moramo ga prenijeti na teren, a sve ostalo su alibi priče'', kazao je Pandža, pozvavši publiku da u velikom broju dođe u Mejdan ''da vide nas i da vide Spars''.

Uime igrača Danilo Šibalić je obećao da će učiniti sve da poprave dojam nakon lošeg izdanja u Mostaru.

''Spars je odlična ekipa, igraju s 12 igrača, ponekad i s više. Moramo se dobro spremiti za njih. Kapetan Zlatko Jovanović okupio nas je poslije poraza u Mostaru da popravimo atmosferu. Nadam se da će sutra rezultat biti u našu korist'', navodi Šibalić.

 Utakmica 2. kola Lige za prvaka OKK Sloboda - Spars igra se sutra od 19.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close