Zrinjski domaćin Borcu

U Mostar stiže prvi favorit lige i ABA 2 lige: "Protiv takvih možemo napredovati"

U utakmici osmog kola domaćeg košarkaškog prvenstva HKK Zrinjski domaćin je trenutno vodećem i neporaženom Borcu.
Sport / Košarka | 08. 12. 2021. u 11:16 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmo kolo košarkaškog prvenstva BiH igrat će se radnim danima, a HKK Zrinjski bit će domaćin trenutno najboljoj ekipi. U Mostar stiže banjalučki Borac, ekipa koja ima 6-0 u domaćem prvenstvu i 4-0 u puno jačoj ABA 2 ligi i treba ni govoriti da će biti veliki favorit protiv domaćina.

"Ljudi šest mjeseci već nisu izgubili utakmicu i glavni favoriti su ove lige, ali i glavni favoriti da kroz ABA 2 ligu izbore ABA ligu. Imaju odličan tim, puno dobrih igrača s iskustvom ABA lige i uz njih mladih, jako perspektivnih igrača. Bit će to jaka utakmica za nas, ali mi gledamo sebe i ovakvim utakmicama možemo samo unaprijediti ekipu", kaže trener Zrinjskog Neven Nikolić.

I dok je Borac očito sastavio ekipu za ABA ligu, mostarski klub zbog blokade na transfere može samo računati na domaće igrače, a takva ekipa teško se nosi s jakim momčadima, što su pokazali Sparsi u subotu ostvarivši laganu 82:61 pobjedu.

"Zadovoljan sam pristupom, energijom u toj utakmici, nismo spuštali glavu svih 40 minuta. Bilo je i loših stvari, puno promašenih otvorenih šutova, puno promašenih bacanja... Ali nemam stvarno što zamjeriti igračima, s osam igrača u rotaciji je jako teško suprotstaviti se takvoj ekipi", dodao je Nikolić.

Novom treneru Zrinjskog ostaje skraćena rotacija i ovoj utakmici, jer nedavno ih je napustio i Daniel Zovko koji je potpisao za hrvatski Škrljevo.

"Imamo to što imamo, a nemamo odavno ni Perkovića koji je zbog loma prsta izgubljen za kalendarsku godinu. Imamo sitnih ozljeda, koje nisu teške, ali nas remete u treningu. Jer kada imaš 10 igrača, kad god ti jedan fali, onda je teško normalan trening". 
 
HKK Zrinjski će na takvom kadru ostati do daljnjeg, jer klub je pod suspenzijom BAT-a ne može dovoditi igrače izvan BiH. Koliko će se s ovakvom ekipom moći natjecati, teško je reći.
 
"Pitanje je više za upravu, imam ono što imam i iz toga ćemo pokušati izvući maksimum, najvažnije je da ostanemo zdravi. U BiH su slobodni mahom stariji i iskusni igrači, a takvi teško mogu pratiti naš ritam rada, pa ih i ne gledamo. Problemi su posvuda u ligi, vidim da se uvukla depresija, pogotovo mi žao Čelika. Ali kada je bilo onakvo ljeto, onakva klima i nepoznanica, onda nije ni čudo da se nije moglo pronaći sponzore", zaključio je Neven Nikolić.
 
Utakmica između Zrinjskog i Borca igra se u četvrtak u 18 sati. 
 
Kopirati
Drag cursor here to close