student vs zrinjski

U nedjelju prvi mostarski derbi: "Košarka se vratila u Mostar"

Sport / Košarka | 14. 11. 2015. u 13:26 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski SKK Student kao košarkaška momčad postoji samo tri godine. Samo dvije ozbiljnije sezone trebale su Studentu da izbori nastup u prvoj ligi, pa će ove nedjelje Student igrati i prvi mostarski derbi, protiv standardnog prvoligaša Zrinjskog.

'Svaki gradski derbi je specifičan, pa tako i ovaj mostarski. Volio bih da bude puna dvorana i da pobijedi Student, naravno', kaže trener Studenta Neven Nikolić.

Ovaj mladi trener iz Metkovića Student je preuzeo nakon što je došlo do iznenadne smjene na klupi momčadi, kada su smijenjeni Boris Džidić i Samir Lerić. Prošlog vikenda ostvario je i prvu pobjedu, deklasiravši Vardu s 36 koševa razlike.

' Imamo odlično sastavljenu ekipu i pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga u ligi. Ekipa ima veliki potencijal, odličan spoj mladosti i iskustva. Trebamo nastaviti ovako raditi i bit ćemo tvrd orah svima', dodao je Nikolić.

Koliko tvrd osjetit će košarkaši Zrinjskog koji imaju isti omjer (2-4) kao mlađi gradski suparnik.

'Rezultatima ne možemo biti zadovoljni, ali ne mogu više ni spominjati sve objektivne probleme koje imamo. Vjerujem da ćemo krenuti uzlaznom putanjom i da ćemo do kraja godine stići u vrh ljestvice', ističe trener Zrinjskog Zoran Glomazić, koji se raduje nedjeljnom derbiju.

'Drago mi je da se košarka vratila u Mostar i da će publika gledati dva domaća kluba. Vjerujem da imamo kvalitetu da pobijedimo i da ćemo to pokazati'.

Susret između Studenta i Zrinjskog igra se u nedjelju u 19 i 30 u dvorani na Bijelome brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close