Eurobasket 2015

Ulaznice za zagrebačku skupinu u prodaji već za dva tjedna

Sport / Košarka | 04. 02. 2015. u 14:30 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulaznice za zagrebačku skupinu Europskog prvenstva za košarkaše (Eurobasket), što će se od 5. do 10. rujna ove godine održati u Areni, bit će puštene u prodaju od 16. veljače, rečeno je na konferenciji za novinare Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) u srijedu u Zagrebu.

Po prvi puta će Eurobasket biti održan u četiri zemlje - u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Latviji, a zagrebačka Arena ugostit će selekcije Gruzije, Nizozemske, Makedonije, Grčke, Slovenije i Hrvatske. Bit će najveća košarkaška manifestacija u samostalnoj Hrvatskoj, a po zanimanju svakako jedan od najiščekivanijih sportskih događaja u Europi ove godine.

"Već u ovom trenutku rezervirano je oko 50 posto ulaznica, a vjerujemo da će, s obzirom da imamo najjeftinije ulaznice od svih zemalja-domaćina, Arena biti ispunjena u svih pet dana prvenstva. Pozivamo hrvatske ljubitelje košarke da svakako požure s kupnjom karata jer već prvoga dana, 5. rujna igramo sa Slovenijom, a interes slovenskih ljubitelja košarke je već sada golem. Slovenci u pravilu puno ranije kupuju ulaznice od hrvatskih navijača, najavljeni su već i navijački vlakovi iz Sloveniju samo za utakmicu s Hrvatskom, pa smo morali poduzeti neke korake kako bi hrvatskim navijačima omogućili da u velikom broju dođu u Arenu bodriti našu reprezentaciju. Napravit ćemo kampanju u medijima, a određeni dio ulaznica otići će županijskim savezima, klubovima i sponzorima", kazao je direktor Eurobasketa Boris Jakimenko.

On je dodao kako će se ulaznice prodavati preko agencije Eventim po cijeni od 75 do 250 kuna, a jedna osoba moći će kupiti najviše osam ulaznica. Prvi dio prodaje ulaznica započet će 16. veljače i trajati sve do 14. ožujka, a u tom periodu će se prodavati paketi ulaznica za svih pet utakmica pojedine reprezentacije i to u ograničenoj količini, dok će od 15. ožujka do 15. travnja u prodaju ići ulaznice za pojedinačne utakmice.

"Uobičajeni kapacitet Arene je nešto manje od 15 tisuća mjesta, no FIBA Europe zahtijeva posebna mjesta za TV komentatore i novinare iz pisanih medija, te markenstinški prostor, pa će tako kapacitet dvorane za Eurobasket 2015 biti oko 13.500 mjesta. Ne sumnjamo u uspjeh našeg domaćinstva, a generalna proba bit će turnir u Areni od 26. do 28. kolovoza na kojem će nastupiti Hrvatska, BiH, Izrael i Estonija", zaključio je Jakimenko.

Organizacija Eurobasketa 2015 prvotno je oduzeta Ukrajini zbog ratnog stanja u toj zemlji, a utakmice prve faze, u kojoj će nastupiti 24 ekipe, odigrat će se u Zagrebu, francuskom Montpellieru, Berlinu i Rigi. Druga faza i završnica od 12. do 20. rujna odigrat će se u francuskom gradu Lilleu.

Reprezentacija BiH svoje utakmice igrat će u Francuskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close